Cégvezetőként nem csak a munkavégzés eredményét, de a céges folyamatok és a munkatársak hatékonyságának fejlesztését is szem előtt kell tartani. Ebben tudnak segíteni a különböző coaching típusok! De melyek ezek, és melyik mire alkalmas?

Mi az a coaching?

A coaching folyamat során a coach (“edző”) egy egyént vagy egy csoportot segít, támogat a céljaik elérésében. A coaching segíthet a teljesítmény növelésében, a munkavégzés hatékonyságában, de emellett új ismereteket is ad. A folyamat minden esetben egyénre illetve csoportra szabott, így a coach célzottan tudja az ügyfelet támogatni kérdéseivel.

Milyen coaching típusok közül választhatunk?

A Develor kínálatában háromféle coaching szolgáltatás közül választhatjuk ki a legideálisabbat a magunk vagy a cégünk számára.

Team coaching

A team coaching kimondottan egy céges csapat számára lehet tökéletes megoldás, ha valamilyen elakadásra, nehézségre keresnek megoldást, vagy ha csak egyszerűen szeretnének valamilyen munkafolyamatot optimalizálni, fejleszteni. A coaching célja ebben az esetben az, hogy a csapat képes legyen hatékonyan együttműködni a mindennapokban és legyen kevesebb az esetleges konfliktusok száma.

Csoportos group)coaching

A csoportos coaching esetén az egyéni fejlődésen van a hangsúly, de csoportos környezetben. A csoport tagjai érkezhetnek ugyanabból a munkakörnyezetből, de akár különböző területekről is. Itt a fő cél az, hogy a különböző résztvevők meglévő tudásunk és tapasztalatunk segítségével képeseklegyenek az elakadásaikon túllépni, a céljaikat pontosítani és azok elérésén dolgozni. Ez segítheti az önreflexiót, fejleszti az analitikus gondolkodást és a visszajelzések kommunikációs kultúráját is.

Business (egyéni)coaching

A business coaching leginkább közép- és felsővezetők számára ideális választás, akik szeretnék saját vezetői képességeiket fejleszteni. A folyamat során új megoldásokra, új kompetenciákra és új szemléletmódokra tehetnek szert. A business coaching támogatja a vezetőket abban, hogy még jobb vezetővé váljanak.

Cégfejlesztés a coaching módszerével

A coaching nagyszerű módszer a cégfejlesztésre, hiszen mind a vezetői, mind pedig a munkatársak szintjén hatalmas változásokat lehet vele elérni. Segítségével változik a kommunikáció, megoldódnak a konfliktusok, növekszik a motiváció és a hatékonyság, miközben végbe megy egy szakmai és személyes fejlődés is.

Ha számodra is fontos a céged versenyképessége, fektess kollégáid képzésébe! A Develor tanácsadó cég 30 éves szakmai tapasztalatával professzionális segítséget nyújt neked ebben.