Home Főhírek Külföld Fegyverkeznek a svájci polgárok! 50 százalékkal több engedélyt adtak ki

Fegyverkeznek a svájci polgárok! 50 százalékkal több engedélyt adtak ki

Illusztráció: Northfoto

Egy űr­la­pon csak je­lezni kell, hogy az il­lető mi­lyen cél­ból kér fegy­vert, de hogy ez igaz-e, azt nem kell bi­zo­nyí­tani és senki sem el­len­őrzi.

Svájcról eddig a bankok, a csoki, és a pontos órák jutottak az ember eszébe. Most azonban kiderült, hogy Svájc a felfegyverkező polgárok országa is lett.

Jelenleg ha valaki támadó fegyvert vagy egy pisztolyt szeretne vásárolni, akkor szinte minden esetben engedélyt kap rá.

A kérelmet csak az esetek 10 százalékában utasítják el– írta a Blick.ch a Basler Zeitung alapján.

Fegyverkeznek a svájci polgárok! 50 százalékkal több engedélyt adtak ki

Márpedig – eléggé meglepő módon – egyre többeknek jut eszébe, hogy fegyvert tartsanak otthon. A statisztikai adatok szerint az idén már 50 százalékkal több fegyvert adtak el, mint öt évvel ezelőtt: akkor 25, tavaly már 38 ezer új engedélyt adtak ki. Egy űrlapon csak jelezni kell, hogy az illető milyen célból kér fegyvert, de hogy ez igaz-e, azt nem kell bizonyítani és senki sem ellenőrzi.

Több politikus éppen ezen a ponton szeretné korlátozni a lakosság fegyvervásárlási lehetőségeit. Az Európai Unió fegyverekről szóló irányelve miatt a svájci parlament úgy döntött, hogy a félautomata fegyvereket már nem lehet megvásárolni és nagyon alaposan meg kell indokolni azt is, ha valaki sorozatlövő fegyvert szeretne venni.

Forrás: Ripost

Exit mobile version