A kurkuma nagyon fontos szere az indiai és a kínai orvoslásnak. A kurkumin a gyógynövény hatóanyaga nagyon jó orvosság az Alzheimer-kór és még a rák különböző fajtái ellen is.

Ez a por otthon van a polcodon, de nem tudod, mi mindenre jó!

A kutatók már tudják, hogy a kurkuma hatékony fegyver a tüdő-, máj- és bélbetegségek megelőzésében. A curry-szerű, ragyogó sárga fűszer erős gyulladáscsökkentő hatású, ami különösen reuma esetén hasznos.

kurkumás tej

Forró tej, méz, India egy nagyon népszerű a hagyományos itala. Ez felmelegíti a testet belülről, így ideális téli ital. Véd minden betegségtől.

Mire van szüksége:

  • kurcuma  – 1 tk
    tehéntej vagy mandula tej – 200 ml
  • Barna cukor és fahéj – ízlés szerint

Elkészítés:

Adjunk 200 ml tehéntejet vagy mandula tejet egy edénybe, és melegítsük a tűzhelyen. Húzzuk le, majd tegyük bele a kurkumát. Az aranytej nagyon jó ízületi betegségekre..

Forró citromos kurkuma

Ez a vitaminbombe felvértez tökéletesen a hideg évszakban, mert a citrom magas C-vitamin tartalma, valamint a kurkumin, erősíti az immunrendszert és védi a torok elleni invazív baktériumok ellen.

Minden, amire szüksége van:

  • Citromlé (frissen préselt)
    kurkuma – 1/4 teáskanál
  • gyömbér (ízlés szerint)

 elkészítés:

Hámozzuk meg a gyömbért, tegyük egy csészébe. Forraljunk egy kis vizet, és töltsük ki egy csészébe, 3/4 részig. Akkor hagyjuk a vizet kissé kihűlni. Akkor adjuk hozzá a friss citrásomlét. Végül mehet a kurkuma a forró citromos vízbe.

Forrás: netbulvár