Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Ez a beteg állat egy fejszével agyonütötte élettársa idős szüleit! Életfogytiglant kapott!...

Ez a beteg állat egy fejszével agyonütötte élettársa idős szüleit! Életfogytiglant kapott! Köszönjük, végre egy normális ítélet!

Illusztráció, Fotó: Isza Ferenc
reklám cimke zolinak

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Első fokon életfogytig tartó börtönnel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolta élettársa szüleit 2018-ban Hódmezővásárhelyen

– tájékoztatott a bíróság szóvivője a zárt tárgyaláson meghozott ítéletről.

A vádlottat több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen, bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, s döntött arról, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra

– közölte  Juhászné Prágai Erika.

A szülei ellen elkövetett bűncselekménnyel szintén megvádolt nő meghalt, ezért ellene megszüntették az eljárást. Az ítélet ellen a vádlott védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

A vádirat szerint a nő évek óta gondozta 78 éves édesanyját és 86 éves édesapját, akik nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő 2018 elejétől fogva

egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket, rendszeresen italozott, főleg azt követően, hogy élettársa – letartóztatásából szabadulva – a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött. A vádlottak az alkohol mellett nyugtatókat is fogyasztottak.

A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását „csicskáztatásnak” nevezte, amin a férfi felidegesítette magát. 2018. május 24-én, nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után a férfi a vádlott édesapját a konyhában egy baltával hátulról leütötte. Miután földre került, még legalább 14-szer fejen csapta a védekezni próbáló áldozatot. Az idős férfi néhány percen belül meghalt. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt is legalább nyolcszor fejbe csapta a baltával.

A vádlottak magukhoz vettek 80 ezer forintot, és megpróbálták felgyújtani a házat.

A konyhában lévő gázpalackot meggyújtották, ruháikat elégették és a városba indultak szórakozni, ám csak kisebb tűz keletkezett. Másnap hajnalban a házhoz visszatérő vádlottak látták ezt, és a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, amit meggyújtottak. A gomolygó füstöt észrevevő szomszédok értesítették a tűzoltókat, akik megtalálták a holttesteket.

Az 55 esztendős vádlott az előkészítő ülésen elismerte a gyilkosságokat.

Hirmagazin.eu


Exit mobile version