Kezdőlap Főhírek Külföld Extrémizmus bűncselekményének gyanújával indítottak eljárást Štefan Harabin, szlovák legfelsőbb bíróság volt elnöke...

Extrémizmus bűncselekményének gyanújával indítottak eljárást Štefan Harabin, szlovák legfelsőbb bíróság volt elnöke ellen..

sf img 0153 vyrez
Wikipedia Štefan Harabin

Az elsjárásban őrizetbe is vették Harabint, aki korábban igazságügyi-miniszter is volt Szlovákiában.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) jelentette mindezt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek, a rendőrség közlésére hivatkozva hétfőn.

A volt főbíró ellen indult eljárás részletes okairól a rendőrség az ügyben folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott tájékoztatást.

Stefan Harabín, aki korábban államfőjelöltként is indult a szlovák elnökválasztáson, a jelenlegi kormány és Zuzana Caputová államfő erőteljes kritikusaként ismert a szlovák politikában.

Folyamatosan kritizálta például a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit, és bírálta Szlovákiának az orosz-ukrán konfliktus kapcsán kialakított hivatalos álláspontját, benne az Oroszország elleni szankciópolitikával.

A TASR jelentése szerint korábban több kormánypárti képviselő is feljelentést tett Harabín ellen azon kijelentéseivel összefüggésben, amelyeket az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban tett.

infostart nyomán

Hirmagazin.eu


Exit mobile version