Home Külföld Kiemelt külföldi hírek Évtizedek óta nem látott méretű NATO-hadgyakorlat jön

Évtizedek óta nem látott méretű NATO-hadgyakorlat jön

acee8d17b07348e69fba165628693a1a

Svédország is részt vesz benne.

Közel 90 ezer katona vesz részt a NATO évtizedek óta legnagyobb hadgyakorlatában, a jövő héten kezdődő Steadfast Defender 2024-en – erről számolt be csütörtökön az Egyesült Államok Európai Parancsnokságát vezető Chris Cavoli.

Az amerikai tábornok azt is közölte, hogy a májusig tartó hadgyakorlat során a szövetség demonstrálni fogja képességét az euroatlanti térség megerősítésére,

mégpedig az észak-amerikai csapatok transzatlanti átcsoportosításával

– írja a Reuters.

Az is kiderült, hogy a hadgyakorlatban a NATO tagjai mellett Svédország is részt fog venni.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version