Home Külföld Kiemelt külföldi hírek Észak-Koreának nem kellett a szökött amerikai katona, most már otthon „őrzik”

Észak-Koreának nem kellett a szökött amerikai katona, most már otthon „őrzik”

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2020. május 24-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke felszólal az észak-koreai munkapárt központi katonai testületének ülésén Phenjanban.MTI/EPA/KCNA

Észak-Korea kiutasítja azt az amerikai közlegényt, aki júliusban illegálisan lépett be a kommunista országba – jelentette az észak-koreai KCNA hírügynökség.

Az Egyesült Államok hatóságai őrizetébe került a két hónapja Észak-Koreába dezertáló, majd onnan kiutasított Travis King amerikai közlegény – közölték szerdán amerikai tisztségviselők.

A nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint a férfit Kínában adták át az amerikai hatóságoknak.

Az észak-koreai KCNA hírügynökség szerdán jelentette be, hogy Kinget, aki júliusban illegálisan lépett be a kommunista országba, kiutasítják.

A 23 éves amerikai katona július 18-án lépte át az Észak- és Dél-Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) határát. A KCNA közlése szerint a hatóságok befejezték a kihallgatását, amelynek során King elismerte, hogy illegálisan hatolt be Észak-Koreába, és ezt azzal indokolta, hogy „csalódott az amerikai erőkben az ott tapasztalható embertelen bánásmód és faji megkülönböztetés miatt”.

Kingnek, aki megtagadta a pénzbírság megfizetését egy rendőrautó megrongálásáért Szöulban, egy dél-koreai fogdában eltöltött büntetés után vissza kellett volna térnie az Egyesült Államokba, hogy további fegyelmi intézkedésekkel nézzen szembe. Ahelyett azonban, hogy felszállt volna az Egyesült Államokba tartó repülőgépre, egy határ menti faluba látogató turistacsoporthoz csatlakozott, és a csoporttól elszakadva átszökött Észak-Koreába.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version