Így reagált Kim Dzsongun..

Kim Dzsongun rémuralma 2011-től tart a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban /Fotó: MTI

Kim Dzsongun rémuralma 2011-től tart a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban /Fotó: MTI

Több hónapnyi titkolózás és tagadás után Észak-Korea hivatalosan is regisztrálta szombaton az első, koronavírus-fertőzés gyanúját felvető esetet az országban, ezért összehívták a kormányzó Koreai Munkapárt központi bizottságának rendkívüli ülését – írja az ottani hírügynökség (nyilván a többiről nem beszélnek.. szerk)

Az esetről a KCNA állami hírügynökség számolt be, a tájékoztatás szerint egy olyan férfinél áll fenn a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszong városba a szomszédos Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott több mint három évvel ezelőtt, írja a 24.hu.

Az illetőt azonnal karanténba zárták, Kim Dzsongun pedig szükséghelyzetet rendelt el az országban és teljes lezárás alá vonta Keszong városát is.

.. Egy emberért szükséghelyzet, város lezárása? .. Hát nem érdeles?

.. De hogyan bukkant fel most hirtelen Kim?

Állítólag nem most jött elő biztos rejtekhelyéről a diktátor, hanem már két hónappal korábban, egy gyáravatás kedvéért, azonban azóta se lehet semmi biztosat tudni..

Húsz napja nem lehetett tudni, mi történt Észak-Korea urával, aki a hírek szerint komoly műtéten esett át április 11-e környékén. Miután kihagyta nagyapja, az államalapító kommunista diktátor, Kim Ir Szen születésnapját, egyesek azt sem zárták ki, hogy már nincs az élők sorában.

Feltételezések szerint húga, a 32 éves Kim Jodzsong veheti át tőle a teljhatalmat, ám most minden elméletet megcáfolva Kim Dzsongun visszatért, és kedvenc hobbijának hódolt: felavatott egy gyárat. Az eseményről készült fotókon feltűnik húga is, így biztos, hogy további találgatások születnek majd a hatalmi játszmákról.