Kezdőlap Életmód 18+ Erre figyelmeztet a WHO a koronavírustesztek miatt (18+)

Erre figyelmeztet a WHO a koronavírustesztek miatt (18+)

Figyelmeztet a WHO a koronavírus-tesztek miatt / Fotó: Northfoto

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A WHO figyelmeztetést adott ki a szerológiai koronavírustesztek kapcsán, amelyek az antitestek jelenlétét mutatják ki a vérben – írta a portfolio.hu.

Egyelőre nem bizonyított, hogy az antitestek jelenléte immunissá teszi az embereket az újrafertőződés ellen: több olyan esetről is tudunk, amikor valaki többször is átesett a koronavírus-fertőzésen.

Az újrafertőződés és a gyógyultak védettsége kapcsán még nem jelenthető ki bizonyosan semmi sem. Ezért a WHO felhívta a figyelmet arra: attól, hogy valakinek antitesteket mutatnak ki a vérében, még nem biztos, hogy az illető immunis a vírussal szemben. Ennek ellenére sok országban úgy kezelik a betegségen már átesetteket, hogy ők százszázalékosan védettek a vírussal szemben.

Egyes sanghaji páciensek vérében nagy mennyiségű antitestet mértek, mások vérében – akik átestek a betegségen – nem találtak kimutatható mennyiségű antitestet.

blikk, Hirmagazin.eu


Exit mobile version