Home Főhírek Belföldi hírek Erőszakos hatalomátvételre buzdít a Jobbik ózdi alelnöke, Kupás Dénes

Erőszakos hatalomátvételre buzdít a Jobbik ózdi alelnöke, Kupás Dénes

Veréssel fenyegetőzött és erőszakos hatalomátvételre buzdított az egyik közösségi oldalon a Jobbik ózdi alelnöke. Kupás Dénes a helyi Fidelitas tagjait fizikai erőszakkal fenyegette meg – írta a PestiSrácok.hu.

A Fidelitas nyílt levélben kérte a városvezetést, határolódjon el a gyűlöletkeltéstől. A város jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid, aki korábban megfenyegette egyik beosztottját, törölte a bejegyzéseket.

Fizikai erőszakkal fenyegette meg a Fidelitas helyi politikusait és erőszakos hatalomátvételre buzdított a Facebookon a Jobbik ózdi alelnöke – írta a Pestisrácok.hu. A portál figyelt fel Kupás Dénes bejegyzéseire, amelyeket az Ózd 2014 nevű csoportban tett közzé. A jobbikos politikus – aki az ózdi önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának külső tagja, azt írta, „itt már nem szavakra, hanem tettekre van szükség, eljött az idő az erőszakra. Evolúciós szempontok alapján a társadalom erőszakos átformálása elkerülhetetlen”.

Később, egy másik hozzászólásában veréssel fenyegette meg a tőle eltérő politikai véleményen lévőket, például a helyi Fidelitas tagjait. Az ózdi Fidelitas a bejegyzések miatt nyílt levelet írt Ózd jobbikos polgármesterének, Janiczak Dávidnak, hogy a városvezetés határolódjon el Kupás kijelentéseitől, és akadályozza meg a Jobbik alelnökének és a párt szimpatizánsainak gyűlöletkeltését. Janiczak Dávid, aki a csoport egyik adminisztrátoraként moderálhatta volna a beszélgetést, korábban maga is hasonló okok miatt keveredett botrányba. A jobbikos polgármester szexuális erőszakkal fenyegette meg egyik női munkatársát, ha nem teszi meg, amit mond.

„Én is csak egy ember vagyok” – magyarázkodott akkor Janiczak Dávid. Majd azzal érvelt, hogy ez egy laza hangvételű beszélgetés volt. A jobbikos polgármester a Fidelitas nyílt levele után arra kérte a csoport tagjait, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a gyűlöletbeszédtől. Saját magát azzal mentette fel, hogy szabadságon volt, így nem látta a hozzászólásokat. Egyúttal jelezte, törölte a csoport összes korábbi bejegyzését.

Forrás: M1

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version