Kezdőlap Főhírek Külföld Erdogan kiakadt, és teljesen jogosan! A görög államfő elment puncsolni Ameikába, hogy...

Erdogan kiakadt, és teljesen jogosan! A görög államfő elment puncsolni Ameikába, hogy szívassák meg Erdogant, és ne adjanak el neki semmilyen hadi fegyverzetet!.. – Szólj hozzá!

ph7k9kpturbxy82yzbjm2uxotzmn2uzytuymtdimgu2ywnlody2ywjkni5qcgeslqmazkhnecbncrwtbc0c6m0bnoghmau

Törökország nagyon csúnyán összebalhézott Görögországgal: Erdogan számára a görög kormányfő nem létezik többé

Erdogan szerint a görög kormányfő nem tisztességes / Fotó: Northfoto

Törökország és Görögország régóta vitatkozik egyebek között a migrációról, a kölcsönös légtérsértésekről, illetve a tengeri határokról. Most az Egyesült Államoktól vásárolni kívánt harci repülőgépeken robbant ki a vita.
Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn felháborodással reagált arra, hogy a görög kormányfő amerikai harci repülőgépek eladását próbálta megakadályozni washingtoni látogatásán.

„Megbeszéltük vele, hogy nem vonunk be harmadik országokat a vitáinkba. Ennek ellenére a múlt héten az Egyesült Államokban tett látogatása során a kongresszusban felszólalt és figyelmeztette őket, hogy ne adjanak el nekünk F-16-os vadászbombázókat” – mondta a török elnök.

Nem létezik számomra többé. Nem kívánok vele többé találkozni. Tisztességes politikusokkal folytjuk majd az utunkat

– hangoztatta Erdogan.

Kiriákosz Micotákisz a múlt héten Washingtonban óva intette az amerikai vezetést a Földközi-tenger keleti medencéje mentén fekvő országokba történő fegyvereladásoktól, tekintettel az egyre ingatagabb állapotokra.

Törökország azonban már régóta újabb harci repülőgépek beszerzésére törekszik az Egyesült Államokból. Erdogan ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy szerinte Washington nem Micotákisz kijelentései alapján fog döntést hozni az ügyben. Ugyanakkor közölte, hogy Ankara nem vesz többé részt a stratégiai megbeszéléseken Athénnal. Hírügynökségek felidézték, hogy Athén és Ankara március közepén döntöttek feszült viszonyuk javításáról.

Törökország és Görögország régóta vitatkozik egyebek között a migrációról, a kölcsönös légtérsértésekről, a tengeri határokról, de az utóbbi években a Földközi-tenger keleti medencéjében felfedezett hatalmas földgázmezők még inkább kiélezték a feszültséget.

Erdogan hétfőn arról is szót ejtett, hogy hamarosan újabb katonai műveletet indítanak Törökország déli határa mentén 30 kilométer mélységű biztonsági övezeteket kialakítva a terrorista veszély elhárítására. A török elnök nem nevezte meg, pontosan mely térségeket fogja érinteni a művelet. Törökország déli szomszédjai Szíria és Irak, mindkét ország területén hajtott már végre katonai akciókat a terrorista szervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és kurd milíciák ellen. A török elnök szerint a művelet azon nyomban megindul, ahogy a hadsereg, hírszerzés és biztonsági erők felkészültek.

blikk és az mti nyomán

Hirmagazin.eu


Exit mobile version