Kezdőlap Főhírek Külföld „Engedjetek el, nincs több erőm” – meghalt a Pillangógyerek, aki sokakat meghatott...

„Engedjetek el, nincs több erőm” – meghalt a Pillangógyerek, aki sokakat meghatott Szerbiában

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tegnap este a belgrádi Anya– és Gyermekvédelmi Intézetben meghalt az a 12 éves kisfiú, akinek története sokakat meghatott Szerbiában. A Pillangógyereknek is nevezett kisfiú egy nagyon ritka bőrbetegségben szenvedett.

Despot Lazić Bajina Bašta-n élt, egy epidermolysis bullosa (EB) nevű nagyon ritka bőrbetegséggel küzdött, amitől folyamatosan hólyagos volt és sebes a bőre. A fiú akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor 2015-ben a szülők a Blic napilapnak nyilatkozva beszéltek a gyermeküket sújtó betegségről.

Az epidermolysis bullosa (EB) egy örökletes betegség, melynek lényege, hogy a bőrön már igen kis mechanikai erőbehatásra hólyagok képződnek, melyek aztán kifakadnak. A fiú már születése óta szenvedett ebben a borzalmas betegségben, sokan csak Pillangófiúnak hívták, mert sérülékenysége hasonlatos volt a lepkék szárnyához.

kis Despotot édesanyja Sofija ápolta, úgy, hogy speciális fáslikkal körbe tekerte a testét, hogy csak minimális felületen sérülhessen. De mivel a fásli nagyon drága volt, az állam pedig fittyet hány a betegekre, ezért a család a polgároktól kért segítséget.

Anyukám, tudom, hogy itt a vége. Nem félek a haláltól. Csak azt akarom, hogy engedjetek elnincs több erőmAdd át üdvözleteimet mindenkinek”

 

– mondta édesanyjának a kisfiú, mielőtt elvesztette volna eszméletét. Ezután a szervei fokozatosan kezdték felmondani a szolgálatot, tegnap kétszer is sikerült újraéleszteni őt, de harmadjára már nem.

(Blic.rs nyomán)


Exit mobile version