Home Életmód Divat, szépségápolás Élvezd a tested, élvezd a kényeztetést!

Élvezd a tested, élvezd a kényeztetést!

A változatosság gyönyörködtet – és ez igaz a női testekre is. Még akkor is, ha sokszor nehéz saját adottságainkat nem összehasonlítani az újságokban látott sovány, agyonretusált modellek fotóival. Minden nőben megvan az egyedi szépség, és ha megtanulod szeretni saját magadat, sokkal magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb leszel!

Élvezd a tested, élvezd a kényeztetést!

1. Ne állj állandóan mérlegre!

Ne aggódj annyit a számok miatt, inkább arra figyelj, hogy mennyire érzed magad jól és egészségesen, mint hogy egy talán elérhetetlen számot/méretet hajszolsz. Ha mindenképpen és továbbra is a mérni akarod magadat, akkor számold ki BMI, azaz testtömeg-index mutatódat, amely kikalkulálja, hogy egy bizonyos magassághoz milyen egészséges súly tartozik.

2. Kényeztesd magad!

Vegyél egy forró fürdőt, és tedd fel kedvenc kényeztető pakolásodat! Az a test, ami ennyi örömöt tud nyújtani neked, csakis csodálatos lehet. Élvezd a kényeztetését!

3. Készíts listát az erényeidről!

Áll a tükör elé, és írd össze mi az, ami tetszik magadon. A mosolyod? A mélykék szemed? Az egészséges és csillogó hajad? A dekoltázsod? A lábaid? Fokuszálj azokra, amiket szépnek találsz. Ne mindig a hibákat keresd!

4. Nézz más szemmel magadra!

Saját hibáidat te látod a leginkább, és súlyosabbnak gondolod őket, mint amilyenek. Sokszor olyanokat is felfedezel, amiket másoknak fel sem tűnik. Hogy nagy az orrod vagy elálló a füled… Kérdezd meg a barátaidat – nagy valószínűséggel eddig észre sem vették! Akkor meg miért aggódsz miattuk!?

5. Talált meg a hozzád illő ruhatárat!

Még a szupermodelleknek sem áll jól minden ruhadarab. Olyan ruhadarabokat viselj, amik kiemelik tested előnyös oldalát, és eltakarják az apróbb hibákat, és persze fontos, hogy olyan ruhákat viselj, amelyekben nem feszengsz. Ha rátaláltál a megfelelő fazonra, ragaszkodj hozzá, és gyönyörködj magadban a tükör előtt! Ha érzed, hogy jól áll, amit viselsz, megnöveli az önbizalmadat is.

6. Élvezd a bókokat!

Ha valaki megdicsér, sütkérezz a szép szavakban és mások elismerésében! A kapott bókokat össze is írhatod, hogy ha szükséged van egy kis önbizalomfröccsre, visszaolvashasd magadnak. Remekül fogod magad érezni mások elismerésétől.

7. Élvezd a mozgást!

Ahelyett, hogy a konditerembe kardióznál – ahol folyamatosan másokhoz méred magad – , találj ki valami szórakoztatóbbat! Nyáron rengeteg szabadtéri mozgáslehetőség van, télen pedig irány a tornaterem, ahol focizni, kosarazni lehet! Ezen játékok amatőr szinten is rendívül szórakoztatóak, és rendesen meg is mozgatnak.

8. Igyál sok vizet!

A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen tested kiegyensúlyozott működéséhez. Hidratálja bőrödet és hajadat, valamit optimalizálja az anyagcserédet. Ha sok vizet iszol, szebb és egészségesebb leszel!

9. Elő a pozitív példákkal!

Senki sem tökéletes. Állíts magad elé olyan példákat, akik szépséghibáik ellenére is tele vannak önbizalommal, és pozitív kisugárzással. A sztárok világában erre bőven akad példa, de elég, ha csak körbenézel a barátaid között. A pozitív kisugárzás nem a tökéletes szépség függvénye, hanem, hogy mennyire tudod önmagad elfogadni és szeretni. Ne feledd, mindenki a maga módján szép!

10. Ha még ezek után is van, hogy elbizonytalanodsz, akkor se mutasd!

Húzd ki magad, és igyekezz magabiztosnak tűnni. Hagyd, hogy átjárjanak a pozitív gondolatok és érzések, és hamarosan ténylegesen el is fogod hinni, amit mindenki más lát: GYÖNYÖRŰ VAGY!

 

forrás: anna.hu

Exit mobile version