Kezdőlap Sport Sporthirek Eltiltás fenyeget, Ronaldo kihagyhatja a budapesti Eb-meccseket..

Eltiltás fenyeget, Ronaldo kihagyhatja a budapesti Eb-meccseket..

Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group A football match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel Stadium, in Luxembourg City, on March 30, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP) Cristiano Ronaldo elbukhatja az Eb-szereplést Fotó: AFP

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Könnyen lehet, hogy számos világsztár hiányozhat a labdarúgó Európa-bajnokságról a Szuperliga miatt. Az UEFA eltiltással fenyeget.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke az európai Szuperliga létrehozását néhány „kapzsiságtól vezérelt” klub „szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés „a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése”. Egyúttal megerősítette, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság. Budapest lemarad Cristiano Ronaldo játékáról?

Ceferin megjegyezte, az UEFA jogászai már vizsgálják a lehetséges szankciókat, az ő személyes álláspontja pedig az, hogy az érintett játékosokat minden olyan versenysorozattól el kell tiltani, amely a szervezet égisze alatt zajlik.

Budapest hiába várja, Ronaldo sem jöhetne

Ez azt jelentheti, hogy a nyári Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein a francia és a portugál válogatott a legnagyobb sztárjai nélkül szerepelne. Többek között az ötszörös aranylabdás luzitán klasszis, Cristiano Ronaldo sem jöhetne a magyar fővárosba, hiszen olasz klubja, a Juventus az egyik alapító tagja a Szuperligának.

A Szuperligát hat angol – Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz – Juventus, AC Milan, Internazionale – és három spanyol – Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid – sztárklub hozta létre, elsőszámú vezetője pedig Florentino Perez, a Real Madrid elnöke lett.

A húszcsapatos sorozatnak 15 állandó résztvevője lenne, további öt együttes pedig az előző szezon eredményei alapján csatlakozhatna. A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. A tervek szerint jövő augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden gárda kétszer – otthon és idegenben – találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.

ripost

Hirmagazin.eu

Exit mobile version