A világhírű magyar graffitiművész, aki TakerOne néven alkot fotórealista képeket, lassan már húsz éve ismert a szakmában.

Legutóbb Tihany galériájának a falára festett, azonban a jelek szerint már nem sokáig lesz ott az alkotása

– számolt be minderről a Facebook-oldalán.

TakerOne egy hattyút festett fel, de a hírek szerint a tihanyi épület falát hamarosan az önkormányzat visszafesti fehérre.

Az indoklás szerint településképi rendelet miatt nem maradhat a művészi kép, ráadásul előzetesen engedélyt is kellett volna kérni.

A művész nem érti ezt a hozzáállást. Keresték a tihanyi polgármestert az ügyben, de szabadságolás miatt egyelőre nem válaszolt.

Itt a művész Facebook-bejegyzése:

Kedves Mindenki!
Először is szeretném nagyon megköszönni mindenkinek a támogatását, ezt nyilván rajtam túlmutató, szimbolikus okokból is övezte ekkora érdeklődés, de azért nagyon jól esett minden kedves komment és üzenet. A hattyú tudomásom szerint lefestésre került, így egyfelől tárgytalanná vált az ügy, másfelől viszont szeretném figyelmetekbe ajánlani a következőket:
A galériától óriási megtiszteltetés volt a felkérés, de abban a helyzetben, ami kialakult, nem volt más választásuk, büntetéseket sem vállalhatnak magukra, egy igényes, az udvart eltakaró kerítés pedig az adott helyszín körülményei között nem volt lehetséges megoldani.
Ezen kívül időközben kaptam egy kedves levelet az egyébként Nívó-díjas épület építészétől, Bársony Istvántól, aki írt nekem azokról az extrém szigorú engedélyeztetési eljárásokról, amelyeken nekik is át kellett küzdeniük magukat, hogy az épület elnyerje a végleges megjelenését. Ez nem mondjuk egy panelház, hanem egy szerzői jogokkal védett műalkotás, és művészként nem is kérdés, hogy minden körülmények között tiszteletben tartom más művészek alkotását, és arra a falra eredetileg nem volt semmilyen dekoráció tervezve.
Egyébként a legtöbbetek soha nem látja a munkáim többségét élőben, a fotó pedig erről is megmarad mindannyiunknak! 🦢 Az elmúlt két nap során érkezett rengeteg kommentre szeretnék, de sajnos nem tudok válaszolni, az e-mailek kapcsán pedig kérem kis türelmeteket, amíg mindenkinek reagálok.
További alkotások pedig lesznek, itthon és külföldön is – amint az utazás megoldható – óriási projektek vannak szervezés alatt, kövessetek Instagramon és itt, hogy ne maradjatok le semmiről! 🙂
Lehet, hogy egy kép erről: hattyú
Facebook, index