Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

shho roboty yakshho budynok obvalyvsya 792x528
Фото: Pexels

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen – a kórházban, ketten közülük súlyos állapotban!

Ezek a tegnapi, Rivne régióban végrehajtott rakétatámadás következményei.
Sarny városa este ellenséges támadás alá került. Közvetlenül az elmúlt napok számos légitámadása közül az egyik után a katonai adminisztráció arról számolt be, hogy a megszállók két polgári infrastruktúrát is eltaláltak.
Két rakéta sújtotta a polgári infrastruktúrát – egy autómosóval ellátott benzinkutat és egy másik autójavító komplexumot. Lehetnek még emberek a romok alatt. A munka folytatódik. Ezt Vitaliy Koval, a Rivne OVA vezetője jelentette be.
Eközben katonaságunk szinte minden nap figyelmeztet a Fehéroroszországból érkező rakéták és légicsapások veszélyére. Hiszen az alattomos szomszédok folyamatosan edzenek az ukrán határ közelében, és katonai felszerelést kapnak Oroszországból.
harcedzett katonáink, a fegyveres erők és a határőrség azonban hangsúlyozzák, készek találkozni az ellenséggel, ha az mégis be meri tenni a lábát földünkre.
Oroszország továbbra is könyörtelenül tüzel a békés városokra és falvakra. Ezért előre fel kell készülni a különböző forgatókönyvekre.
Olvassa el, mit kell tenni, ha összedől egy ház.
Hogyan menekülj egy ház összeomlása közben – egyszerű szabályok, amelyek megmentik az életedet!
Oroszország továbbra is az agresszor ország pozícióját foglalja el, és békés városokat és falvakat ágyúz be. Ezen ágyúzások során lakóépületekbe, kórházakba és városi önkormányzati épületekbe lőnek.
Ezek gyakran sokemeletes épületek, amelyekből nehéz lehet kimenekülni. Az ukrán egészségügyi minisztérium a táviratában elmondta, mit kell tenni, ha úgy érzi, hogy összedől a ház.
Ha hangos robbanást hallasz és az épületben tartózkodsz, vagy úgy érzed, hogy az épület veszít stabilitásából, deformálódik, mielőbb menekülj, lehetőség szerint értesítsd a szomszédokat!
Csak a lépcsőn menjen le, ne használd a liftet. Meg kell állítanunk azokat, akik le akarnak ugrani az első emelet feletti erkélyről. Feltétlenül hívja a segélyszolgálatot!
Ha nem lehet elhagyni az épületet vagy rájössz, hogy nem lesz időd lerohanni a lépcsőn, meg kell találnod a lehető legbiztonságosabb helyet otthon, ahol elbújhatsz.
Ezek lehetnek: ajtónyílások az asztal alatti sarokban; helyek a gerendák és keretek alatt; semmi esetre sem mehetsz ki az erkélyre, maradj olyan távol az ablakoktól, hogy a becsapódó szilánk ne találjon el; lehetőség szerint zárd el a gázt, vizet és áramtalanítsd a helyiséget.
Mi a teendő, ha beszorul vagy elakad? Ha elzáródás alatt találja magát, segítséget kell hívnia, és meg kell várnia, amíg kiengedik. Ha úgy érzi, hogy a tárgyak, amelyekkel túlterheltek, nem túl nehezek, próbálja meg lassan szétszedni őket. Ha nagyon nehéz, jobb, ha még egyszer nem mozdul, és akár néhány órára is segítséget hív. Nagyon fontos a hipotermia elkerülése is. A kommunikációhoz megérintheti az elemeket és a csöveket.
Ahhoz, hogy a lehető legjobban megvédje magát, ismernie kell a különféle helyzetekben való cselekvésre vonatkozó összes utasítást.
Korábban arról beszélt a miniszter, hogy mit kell tenni vészhelyzet esetén.

YouTube videó az orosz agresszor rakétatámadásairól civil célpontok ellen

Források1
Források2
Hirmagazin.eu

Exit mobile version