Home Sport Sporthirek Élő fogadás Magyarországon

Élő fogadás Magyarországon

YouTube

Sportfogadás és az élő fogadás gyökerei Magyarországon

A sportfogadás és az élő fogadás egy hosszú, sikeres, majdnem 100 éves múltra tekint vissza Magyarországon.  A 19. század végén még lottózókban fogadtak a játékosok különböző sporteseményekre. Azóta a sportfogadás óriási fejlődésen ment keresztül, és a papír alapú szelvényektől indulva eljutottunk a digitális világba. Az internet által biztosított fogadási lehetőségek egész egyszerűen lehengerlik a fogadókat. Bár továbbra is a Szerencsejáték Zrt. az egyik legnagyobb szereplője az üzletágnak, de mellette számos online sportfogadás biztosít sportfogadási lehetőséget. Ebben a cikkben áttekintjük a sportfogadás helyzetét Magyarországon és részletesen foglalkozunk az egyik legizgalmasabb fogadási típussal az élő fogadással.

Tippmix fogadások

A Tippmix a sportfogadás egyik legnagyobb játékosa jelenleg Magyarországon. A szerencsejáték-szolgáltató heti több ezer eseményt, különböző fogadási típusokat, gyorsabb nyereménykifizetést és mérkőzés közben fogadási lehetőséget kínál. A fogadási lehetőségekhez a szolgáltató weboldalán juthatnak hozzá a fogadók. A legnépszerűbb fogadási sportág továbbra is a labdarúgás, de további sportágak, mint például a kézilabda, a tenisz, a kosárlabda, a jégkorong, a baseball mérkőzésekre is lehet fogadni. A szolgáltató maximálisan 100000 Ft megjátszását biztosítja, és a maximálisan elvihető összeg értéke 1 millió Ft. 2022-ben az eddig eltelt időszakban például a Szerencsejáték Zrt. által szervezett fogadásokon 415 millióan vettek részt, ami egy hatalmas szám. Van egy rekordnyereményünk is már ebben az évben. Valaki 1200 Ft-ért vásárolt Tippmix szelvényt, és 20 millió Ft-ot nyert 16000-szeres szorzó mellett. A Tippmix sportfogadás ajánlata folyamatosan bővült az utóbbi időszakban és élő fogadást is biztosítottak a fogadóknak.

Miért izgalmas az élő fogadás?

Az élő fogadás a mérkőzés vagy sportesemény közben történő fogadásra vonatkozik, amely kifejezetten izgalmas formája a fogadásnak. A mérkőzés képe pillanatok alatt változhat, váratlan események módosíthatják a mérkőzés alakulását és az esélyeket, ezért a játék kimenetele nagymérték eltérhet az mérkőzés előtt várt és az elemzések által jósolt eredménytől. Egy váratlan gól, egy kiállítás, egy meghatározó játékos lesérülése nagyban befolyásolhatja az esélyeket és a mérkőzés kimenetelét. Az élő fogadás feltételei, a szorzók természetesen gyorsan változhatnak a mérkőzés egy fontos eseménye miatt. Például, ha az esélyes csapat emberhátrányba kerül, vagy lesérül egy meghatározó játékosa, akkor a másik csapat győzelmének a nyereményszorzója azonnal csökkeni fog. Azaz láthatjuk, hogy egy nagyon összetett fogadási lehetőséget jelent az élő fogadás. Ami miatt viszont kifejezetten látványos és izgalmas, az a tény, hogy sokszor nagyon gyorsan kell meghozni a döntést és nincs idő mérlegelni a különböző lehetőségek között és latolgatni az esélyeket. Az érzelmek és a játék képe és a mérkőzés hangulata nagymértékben befolyásolhatja a döntésünket, de a játék képe és a mérkőzés hangulata gyorsan változhat. Az a fogadó, aki képes higgadt döntéseket hozni a mérkőzés során, növelheti a nyerés esélyét, de a fogadás mindig a stratégia, az ismeretek és a szerencse kombinációja marad, ezért a nincs biztos tipp az élő fogadásnál.

Hogyan történik az élő fogadás?

A fogadó a sporteseményt a bukméker weboldalán élőben követi, és az események alakulásától függően egy általa megfelelőnek tekintett időpontban teszi meg a fogadásait. Ahogy az előző szakaszban említettük a mérkőzés folyamán a nyereményszorzók, az oddsok folyamatosan változnak a mérkőzés állásának függvényében. A különböző sportágak a tulajdonságuknál fogva eltérő mértékben alkalmasak arra, hogy egy váratlan esemény módosítsa a végeredményt vagy a választott fogadási esemény értékét. Az oddsok értéke kézilabda vagy kosárlabda estén gyakran, de kisebb értékben változnak, amiatt, mert ezekben a sportágakban sok gól vagy pontot érhetnek el a csapatok. Míg más sportágakban, például a labdarúgásban vagy a Forma-1-ben a játék képe hosszú időn keresztül állandó lehet, de egy váratlan esemény felboríthatja a játék képét. Emiatt a szorzók értéke ritkán, de nagyobb értékkel változhat. Az online fogadóirodák egy jelentős részénél arra is lehetőség nyílik, hogy a mérkőzés vége előtt kivegye a lehetséges nyeremény egy részét, ami egy nagyon hatékony módszer, hogy csökkentse a veszteség mértékét.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Nyitókép: YouTube.com

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version