Home Főhírek Külföld Elkezdett beszélni a lyoni merénylet gyanúsítottja

Elkezdett beszélni a lyoni merénylet gyanúsítottja

hirmagazin 2015 06 28 121229
2015. 06. 28. – 09:13
forrás: MTI
A nyomozás egyik első eredménye szerint a 35 éves, háromgyerekes apa mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével

Kihallgatása során szombat este elkezdett beszélni a történtekről a franciaországi Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzemében elkövetett dzsihadista támadás feltételezett elkövetője – közölte egy rendőrségi forrás, aki részleteket azonban nem mondott.

Yassin Salhit vasárnap átszállítják a terrorelhárítási rendőrség párizsi központjába.

Kanadában is nyomoznak

A nyomozás egyik első eredménye szerint a 35 éves, háromgyerekes apa mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével.

Az amerikai vegyi üzem ellen elkövetett támadás előtt Salhi feltehetőleg megölte a főnökét, annak a fuvarozó cégnek a vezetőjét, amelynek az alkalmazottja volt, majd az Iszlám Állam dzsihadista szervezet módszere szerint levágta az 54 éves férfi fejét, és iszlamista zászlókkal együtt kitűzte az amerikai gázipari cég kerítésére.

Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy Salhi végső soron kinek küldte a képet, mert a hívott szám csak továbbításra szolgált.
Kanada bejelentette szombaton, hogy együttműködik a nyomozásban a francia hatóságokkal.

Exit mobile version