Home Szabadidő Bulvár Elhunyt Jane Birkin.. Isten nyugosztalja!

Elhunyt Jane Birkin.. Isten nyugosztalja!

TheGeek

Az ország egy „időtlen frankofón ikont vesztett el”

– írta a francia kulturális minisztérium.

1689528735 uqwoowkrf md
Kép: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini

Elhunyt 76 éves korában Jane Birkin, a brit énekes-színésznőt holtan találták a francia fővárosban található otthonában – tudatta vasárnap a párizsi városvezetés.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin 2021-ben egy enyhébb sztrókot szenvedett.

Jane Birkin 1946-ban Londonban született, pályafutását színésznőként kezdte Nagy-Britanniában. 1968-ban játszott például a Wonderwall című filmben, amelynek zenéjét egy Beatle, George Harrison szerezte, ám élete gyökeres fordulatot vett, amikor elnyerte egy francia film, a Slogan egyik főszerepét – a férfi főszereplő a francia kultúra nagy provokátora, Serge Gainsbourg volt. Közös duettjük, az 1969-ben készült Je t’aime… Moi non plus gyorsan meghozta számára a világhírt.

Jane Birkin énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként is óriási népszerűséget vívott ki magának Franciaországban.

Legutolsó albuma „Oh! Pardon tu dormais…” címmel 2020-ban jelent meg.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version