Home Hírek Életmód Elhunyt a legendás operetténekesnő, Tiboldi Mária. Isten nyugosztalja!

Elhunyt a legendás operetténekesnő, Tiboldi Mária. Isten nyugosztalja!

Tiboldi Mária fiatalon, Libri

Tiboldi Mária, magánénekes, Jászai-díjas, a Budapesti Operettszínház Örökös Tagja, a Halhatatlanok Társulatának tagja, Robert Stolz aranyérmes és Kálmán Imre emlékplakettel díjazott színművész, Velence város díszpolgára, Szolnok város arany érdemrenddel kitüntetett művésze életének 85. esztendejében a mai napon délután csendesen elhunyt

– írja a gyászoló család.

A művésznő haláláról az atv.hu számolt be. Azt írják Tiboldi Mária a gyermekkora óta Kálmán Imre zenéjének bűvöletében élt.

A Színművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Nemzeti Színházhoz került, ahol rögtön a Cirkuszhercegnő főszerepébe ugorhatott be, majd eljátszhatta a Csárdáskirálynőben Vereczki Szilvia szerepét.

A Fővárosi Operettszínház következett, majd Kálmán Imre szerepeivel bejárta az egész világot, Moszkvától Izraelig, Bécstől Amszterdamig, Berlintől Tokióig. Állandó repertoárján volt a Csárdáskirálynő, a Cirkuszhercegnő és persze a Marica grófnő is. Ezeket az operetteket szerte a világban három nyelven énekelte egészen 2001-ig.

Kálmán Imre születésének 100. évfordulója alkalmából a német, az osztrák és a magyar televízió koprodukciójában készült Kálmán Show énekes-műsorvezetőjeként is közreműködött.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Nyitókép: Tiboldi Mária fiatalon, Libri

Facebook-poszt

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Exit mobile version