Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Életmentés a Balatonnál: beszakadt a jég egy nő alatt – videó

Életmentés a Balatonnál: beszakadt a jég egy nő alatt – videó

1575988744 ea7tzrooy md
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton – Képünk illusztráció

A bravúros mentést Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője vitte végbe, ő a gyerekeivel szánkózott a környéken. Az életmentéshez szükség volt a szánkóhoz tartozó hosszú kötélre is.

Bergmann Ernő elmondta, régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni, ezért tudja, hogy a tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad.

A baleset idején éppen ezeket a területeket figyelte, amikor észrevette, hogy egy nő derékig beszakadt a jégbe.

Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen – mondta az életmentő a likeBalaton.hu-nak. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni.

Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni.

Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem – folytatta a történetet Bergman. Minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég és minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

A balatonfüredi férfi ezért hasra fekve, óvatosan közelítette meg a bajba jutott korcsolyázót, és biztonságos távolságból tudta a kötelet átdobni neki.

Ha sokkos állapotba kerül, vagy jobban átfagy, nehezebb lett volna. Szerencsére bátor és higgadt maradt – mesélte a balatonfüredi életmentő.

(A nyitókép illusztráció)

Az esetről videó is készült:

Videó

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version