Az 1967-ben átadott Hotel Budapest teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel. A Körszállóként ismert szálloda új tulajdonosa, a Market Asset Management Zrt. magas hozzáadott értékű fejlesztést tervez, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest, közismert nevén Körszálló eladásáról – írja a Turizmus.com. A turisztikai szakportál szerint az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.

Körszálló
A Körszálló egy ideje már kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működött (Fotó: Danubius Hotels)

A bérbeadás óta a Körszállóban nincsenek alkalmazottak

Az oldal emlékeztet, hogy koronavírus-járvány alatti üzemszünete után, 2021 szeptemberétől, a Hotel & More Szállodák Zrt. bérli a létesítményt, amelyet azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működtet. A tulajdonosváltást követően az üzemeltetés továbbra is az ő feladatuk lesz.

A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti

– tájékoztattak a Turizmust.com-ot.

A leendő új tulajdonos Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Makra Sándor elmondta, küldetésük, hogy az országban egyedülálló, prémium ingatlanportfóliót hozzanak létre, és azt tulajdonosi szemlélettel, sikeresen és hatékonyan menedzseljék. A Körszálló vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást terveznek, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A kiadott közlemény szerint 

  • az ingatlanfejlesztéssel, 
  • ingatlanvagyon-kezeléssel és 
  • ingatlanportfólió gazdálkodással foglalkozó Market Asset Management Zrt. viszonylag új szereplő a piacon, 

de tőkeerős hátterének és kiterjedt, speciális szaktudásának köszönhetően már most jelentős résztvevője a magyar ingatlanfejlesztői szektornak és a Market-csoport tagja.

Forrás

Hirmagazin.eu