Eladó a magyar „Disney-villa”, vagy hétköznapi nevén: László-villa – képek, videó

Date:

Antonio Banderas, Rowan Atkinson, és Barbara Streisand is beleszeretett.

Gobbi Hilda rendszeres vendég volt, falai között forgatott az Üvegtigris 3. stábja is. Eladósorba került az egyik leghíresebb zuglói ingatlan, a László-villa egy teljes emelete, mely az egykor Európa legnagyobb és legmodernebb műtermének is helyt ad. A lovagvárhoz hasonlító, “Disney-villának” is becézett épületben lévő lakásból az utolsó lakó, Szegvári Károly világhírű festőművész családja búcsúzik.

Internetes ingatlanhirdetéseket böngészve már néhány napja többeknek feltűnhetett, hogy eladóvá vált Budapest egy híres történelmi műterem lakása, a László-villában. Az 1897-ben Gyalus László építész tervei alapján emelt, lovagvárhoz hasonlító gótizáló épületet a magyar “Disney-villának” is becézik, hiszen hajaz a filmvállalat ikonikus kastélyára. A Stefánia palota melletti 223 négyzetméteres ingatlan hatalmas műterme, tornyai, kandallói, szobrai, félkör alakú erkélye, monumentális ablakai és antik berendezése számos ismert művész érdeklődését is felkeltette az elmúlt 125 évben.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A villa legutolsó híres lakója Szegvári Károly festőművész volt, akinél rendszeres vendég volt annak idején Puskás Ferenc és Gobbi Hilda is. Utóbbi segítségével vásárolt meg egy igazán különleges ereklyét 1987-ben, ami a mai napig a házat gazdagítja: a felrobbantott Nemzeti Színház királyi páholyának aranyozott felső része a ház egyik büszkesége. A bérlők között volt 1909–1911-ben Molnár Ferenc író is, aki e ház emeletén írta A testőr és a Liliom című színdarabjait. A villa 1912-ben dr. Paupera Ferenc bankár tulajdonába került, vele élt ott felesége, Bajor Gizi is.

Szegvári hozzátartozója, Laczi Patrik velük még nem találkozhatott, de a nyári szünidők alkalmával gyerekkorában így is magába szívhatta a ház falaiból sugárzó történelmet.

“Emlékszem a híres festmények, oroszlánok, fegyverek, páncélok látványára. Budapest központjában voltunk, mégis olyan volt, mint egy vár falai között” – emlékszik vissza Patrik, aki már felnőttként ásta bele magát jobban a László-villa történetébe. Ráadásul volt szerencséje számos világsztárt is végigkalauzolni ott.

“Sok külföldi filmes stáb választotta forgatási helyszínnek a villát az elmúlt évtizedekben. Én is ott voltam a Red Sparrow felvételén, ahol a nagynéném többször is babgulyást főzött Jeremy Irons-nak, akit ebédekre, vacsorákra külön meghívása szerint vendégül láthatott. Jeremy Irons igazi úri ember, virágcsokrot is küldött Ágnes nénémnek a finom falatokért, kedves vendéglátásért cserébe. Ő, Jennifer Lawrence és a táb többi tagja is nagyon érdeklődtek a László-villa történelme iránt” – mesélte Laczi Patrik.

A környék villái közül méretével és művészi értékével is kiemelkedő ingatlanban egy Mr. Bean filmhez is rögzítettek jeleneteket.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

“Nagy élmény volt találkozni Rowan Atkinsonnal. Mint kiderült, nagy autógyűjtő, jól elbeszélgettünk az angol veterán járművekről. Akkoriban nekem is volt egy a házban” – árulta el Szegvári unokaöccse.

Patrik már családi történetekből tudja, hogy egyszer a Picasso című film forgatásán Antonio Banderas is beleszeretett a házba. Teljesen odáig volt attól, hogy mekkora festők alkottak egykor az óriási műteremben. De nem ő volt az egyetlen világsztár, aki bármikor beköltözött volna: Barbara Streisand is legalább tízszer járt ott, örömteli vacsorákat töltött el barátokkal társalogva, jazz zenészek muzsikáját hallgatva.

Az eladósorba került ikonikus műtermi lakás falai közé most bárki betekinthet a hirdetéshez csatolt videófelvétel segítségével, amit a House Hunters Ingatlaniroda készítetthttps://www.youtube.com/watch?v=QR78ScADIYY

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Guido Verhoef, a világhírű lufimester budapesti kiállítása

Guido Verhoef, a világszerte elismert lufiművész, Budapestre érkezik, hogy...

Megfejtették a Mona Lisa egyik nagy rejtélyét

Örök vita tárgya, hogy Leonardo Da Vinci vajon hol festhette a Mona...

Új Magasságok a Vászonkép Gyártásban

A Plotbase, a művészi kreativitás és technológiai fejlődés egybefonódásának...

Szabadakarat: innovatív koncertszínház sztárokkal a Margitszigeti Színházban

A reformkor első „celeb párjának” szerelmét mutatja be a...