Home Főhírek Belföldi hírek Egyre keményebb a szócsata Románia és Magyarország között

Egyre keményebb a szócsata Románia és Magyarország között

szekelyfold.ma

A volt román államfő azt mondta, szerinte Bukarestnek meg kell szakítania a diplomáciai kapcsolatot Magyarországgal.

Az ügy előzménye, hogy Potápi Árpád János Csíkszeredában úgy fogalmazott, a magyar kormány nem mond le Erdélyről. Traian Basescu erre úgy reagált, haza kell zavarni a magyar nagykövetet, és meg kell szakítani a diplomáciai kapcsolatot Magyarországgal.

A volt román államfő jelenleg ellenzékben politizál a román parlament tagjaként – tájékoztatott az M1 tudósítója. Hozzátette, Traian Basescu rendszeres vendég a román televíziós műsorokban, legutóbbi kijelentése is egy ilyen beszélgetésben hangzott el.

Basescu úgy fogalmazott, ha Románia területeire vonatkozó hivatalos álláspontról van szó, akkor Bukarestnek nem kell többé hivatalos viszonyt ápolnia Magyarországgal.

Potápi Árpád János, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Csíki Székely Múzeum kiállításának megnyitóján vett részt, ahol többek között arról beszélt, ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez, és kiemelte, hogy a magyar kormány a gazdaságfejlesztési programokkal, a tematikus évekkel, a Kárpát-medencei gazdasági és oktatási tér létrehozásával az elmúlt nyolc évben a szülőföldön való boldogulást igyekezett segíteni.

Forrás: M1

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version