Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Egymilliárdos áfacsalásért tartóztattak le egy nőt Pécsett

Egymilliárdos áfacsalásért tartóztattak le egy nőt Pécsett

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A törvényszék közleménye szerint a nő bűnszervezetet hozott létre, hogy az Európai Unió egyik tagállamából beszerzett különböző élelmiszeripari termékek (főként cukor és étolaj) után felmerülő áfa megfizetése nélkül tudják ezen termékeket továbbértékesíteni.

A gyanúsított által létrehozott bűnszervezet a közösségen belüli beszerzés után keletkező áfa fizetési kötelezettségének nem tett eleget, így a 2018-tól kezdődően 940 millió 576 ezer forint vagyoni hátrányt okozott.

A bíróság egy hónapra elrendelte egy nő letartóztatását, mert indoklása szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné. Miután a gyanúsítottal szemben ugyanilyen bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, így tartani lehet attól is, hogy a terhére rótt bűncselekményt folytatná. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre
infostart, Hirmagazin.eu

Exit mobile version