Kezdőlap Életmód 18+ Egy új kutatás szerint az emberek egy része már immunis a koronavírusra

Egy új kutatás szerint az emberek egy része már immunis a koronavírusra

A koronavírus elleni küzdelem szempontjából fontos tanulságokkal szolgálhat az a tömeges tesztelés /Fotó: Northfoto

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy német kutatás több érdekes felvetést is tett.

A koronavírus elleni küzdelem szempontjából fontos tanulságokkal szolgálhat az a tömeges tesztelés, amelyet német kutatók végeztek egy fertőzött nyugat-németországi községben. Kiderült, a vizsgált emberek közül minden hetedik immunis lett, 14 százalékuknál ellenanyagot találtak a szervezetükben. A vizsgálatot 500 fős, a régió szempontjából reprezentatív mintán végezték el, azonban aktív fertőzést csak két százalékuknál találtak- írja a privátbankár.hu

Az észak-rajna-vesztfáliai Heinsberg körzetében a halálozási ráta ötször kisebb eredményt mutatott, mint Németország egészében. Gangeltben azért lehet ennyire alacsony a ráta, mivel a szokásosnál több embert teszteltek, voltak olyanok, akiknél a járvány alig okozott tüneteket.

Virulógusok szerint a járvány akkor fog gyengülni, ha a lakosság hatvan százaléka elkapja és átvészeli a vírust, ugyanis ekkor alakulhat ki egy immunitás. Azt is hozzátették, hogy előzetes információkról beszélünk, azonban véleményük szerint a karantén bevezetése eredményes lehet, mivel így kordában lehet tartani a fertőzések számát. Persze, ehhez szükség van arra, hogy az emberek betartsák a higéniai és a korlátozási szabályokat.


Exit mobile version