Home 18+ Egy lépés után otthagyta a partit a világbajnok sakkozó – videó (18+)

Egy lépés után otthagyta a partit a világbajnok sakkozó – videó (18+)

1663677498 2zrq8ding md

Online tornán csapott össze újra Hans Niemann és a világbajnok sakkmester Magnus Carlsen, aki korábban csalással vádolta ellenfelét. Utóbbi ezt az alkalmat használta fel arra, hogy jelzést küldjön az igazáról.

A norvég Magnus Carlsen pályafutása során először lépett vissza egy versenytől, miután szeptember elején a Missouri állambeli Sinquefield-kupán kikapott az amerikai Hans Niemanntól. A világranglistát vezető norvég ezzel arra célzott, hogy ellenfele, Hans Niemann azon a versenyen csalt ellene – írja a Telex.hu.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Hétfőn tartották meg az online visszavágó versenyt. A 19 éves Hans Niemann d4-es nyitólépésére még válaszolt a 31 éves Magnus Carlsen, és a huszárját f6-ra tette, de világos c4-es második lépése után egyszerűen feladta.

A két szakkommentátort, Tania Sachdevet és a 2004-ben világbajnoki döntőt játszó Lékó Pétert megdöbbentette a hirtelen feladás. Hans Niemann kikapcsolta a kameráját, hiszen a rapid időbeosztású partijuk az ő villámgyőzelmével ért véget.

„Magnus nem hajlandó Niemann ellen játszani. A tornán játszani fog, de Hans ellen nem. Elég egyértelmű ez a nyilatkozat”– értékelte Sachdev a The Guardiannek a látottakat.

Magnus Carlsen az első öt meccséből hármat megnyert, így neki ezzel a verességgel vélhetően nem forog veszélyben a továbbjutása.

A versenyről való kilépésről Twitter-bejegyzés is készült:

Itt vannak a részletek:

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Abszurd csalás gyanúja vetül a sakklegenda legyőzőjére

Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen. Állítólag ellenfelének szexuális segédeszközzel morzézták el a nyerő lépéseket.

 

Némi meglepetésre a 19 éves Hans Niemann legyőzte a norvég sakknagymestert, Magnus Carlsent a Saint Louis Sakk Klub versenyén. A mérkőzést a Grand Chess Tour nemzetközi sakkbajnokság utolsó állomásán játszották, aminek összdíjazása 350 000 dollár (kb. 143 millió forint) volt.

A játszma után az ötszörös világbajnok Carlsen megjelentetett egy tweetet, amiben közölte, hogy visszalép a tornáról. Ilyet még soha nem tett pályafutása alatt a sakknagymester.

A norvég versenyző arra is utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. A tweethez egy videót is mellékelt, amelyben José Mourinho edző azt mondja, „ha beszélek, nagy bajba kerülök” – írja a 24.hu.

 

A norvég Aftenposten oknyomozása szerint Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott, az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért. Később több más médium is ugyanerre a következtetésre jutott.

A hír terjedése után megszólalt az ellentábor is, Garri Kaszparov például azt követelte a norvégtól, hogy adjon magyarázatot, miért állt fel verseny közben és miért vádolta meg Niemannt. Többen pedig egyből kizárták az abszurd forgatókönyvet, még azt is, hogy Niemann egyáltalán csalt.

Az análgyöngyös verziót egyfelől árnyalja, hogy a versenyen minden játékost átvizsgálnak egy fémdetektorral, és később is többször ellenőrzik őket. Egyes szakírók szerint Niemann azért nyert, mert ráérezhetett Carlson taktikájára vagy tippet kapott valakitől a norvég nyitásáról, így felkészültebben vághatott neki a mérkőzésnek.

Az amerikai természetesen tagadta, hogy csalt volna, még azt is közölte, hogy

ha kell, meztelenül is leül a sakknagymesterrel.

A havonta átlagosan 400 millió megtekintést elérő Stripchat oldal fel is ajánlott 1 millió dollárt Niemannak, hogy játssza le ruha nélkül a meccset.

A 24.hu mások mellett azt is megjegyzi, hogy van pár tény, ami viszont, ha nem is bizonyítja a prosztatakényeztető jelenlétét, de kérdésessé teszi Nieman győzelmét.

Egyfelől az amerikai játékost korábban már többször csaláson kapták, néhányat még ő maga is bevallott. Emellett Niemannak volt a legalacsonyabb Élő-pontszáma a mezőnyben, mégis legyőzte Carlsent, akit az utóbbi két évben senki sem tudott megverni.

Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider
infostart
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version