USA: Egy tapasztalt rendőr válaszol egy hívásra, amely egy koldusról szól, aki zavart okoz egy aluljáróban, és végül ételt, egy zuhanyzót és csizmát kínál neki, nem is sejtve, hogy kedves gesztusa megváltoztatja az életét.

Mozgalmas nap volt a New York-i rendőrségen. Jackson és Steve rendőrtisztek épp egy komoly ügyet vitattak meg, mikor értesültek a közeli metróban történt zavargásról.

“Valami koldus okozott kellemetlenséget a metrónál. Oda kell mennünk.” – mondta Jackson.

“Akkor nézzünk utána” – javasolta Steve . “Úgyis oda akartunk menni. Emlékszel, hogy még több jelentés kell?”

fp 31 840x473
Segítségnyujtás, USA

“Igen, induljunk” – zárta le Jackson rendőrtiszt, és beültek a járőrkocsiba.

A két rendőr arra számított, hogy egy agresszív férfival kell majd foglalkozniuk, aki a járókelőket zaklatja. De mikor megérkeztek a helyszínre, meglepte őket a koldus…

hajléktalan

A férfinak könnyes volt a szeme, és a metró lépcsőjén ült, ziláltan és fáradtan.

“Elnézést, uram” – mondta neki Jackson. “Nem szállhat meg itt, és nem zaklathatja az embereket, hogy pénzt adjanak magának. El kell hagynia ezt a helyet.”

“Vagy velünk kell jönnie az állomásra” – tette hozzá Steve.

“Nézzék, tisztek” – sóhajtott fel a férfi. “Sajnálom. Nem akartam bajt okozni. Elvesztettem a botomat, és nem tudok nélküle járni. Pár centet akartam, hogy vehessek magamnak valami ennivalót. Tényleg nem akartam senkit sem zavarni.”

Jackson ránézett a férfira, és szörnyen sajnálta. Hideg volt, és még rendes kabátja sem volt. Ráadásul nagyon sápadtnak és gyengének tűnt.

hajléktalan

“Uram, van szüksége orvosi ellátásra?” – kérdezte végül a férfitól, miközben észrevette, hogy nincs rajta cipő, csak egy pár régi, kopott papucs. “Elvihetnénk a kórházba.”

“Nem, de tudnának nekem valami ennivalót hozni?” – kérdezte félénken a szegény Eugene. “Nem zavartam volna magukat, biztos urak, de éhen halok.”

A két rendőr pillantást váltott, tudták, hogy a férfi nem zavaró tényező, hanem valaki, akinek valóban szüksége van a segítségükre. Megígérték hát, hogy hoznak neki enni, vesznek neki egy botot, és hazaviszik. És ezt is tették.

Miután megvették a botot és az ételt, kiderült, hogy Eugene nem csak koldus, hanem hajléktalan, aki az utcán kóborolt, és azokon az apró ételmaradékokon élt, amelyeket kukabúvárkodás közben talált.

“Szóval egy sikátorban aludtál?” – kérdezte Jackson, miközben a sikátorra nézett, ahol megálltak. “Ez a hely csupa nedvesség. Nem gondoljuk, hogy itt kitehetnénk. Mi lenne, ha egy menedékhelyen hagynánk?”

hajléktalan

“Maguk nagyon kedvesek, biztos urak” – mondta Eugene meghatódva a tisztek kedvességétől. “De nem kell aggódniuk. A hozzám hasonló hajléktalanok gyakran alszanak ilyen helyeken…”

Eugene megosztotta a rendőrökkel szívszorító történetét arról, hogyan vesztett el mindent, és Jackson nagyon meghatódott.

A férfi elmondta, hogy egy felhőkarcoló építkezésén dolgozott, amikor megsérült az egyik lábában, és mozgásképtelenné vált, elvesztette a járóképességét. Sajnos a fogyatékossága miatt nem végezhetett fizikai munkát, és nem volt olyan jól képzett, hogy íróasztalos munkát találjon, így munkanélküli maradt.

“Nem tudtam eltartani a családomat, ezért a feleségem és a gyerekeim elhagytak” – folytatta. “Nem láttam értelmét az életnek, így úgy veszem az életet, ahogy jön. A feleségem újra férjhez ment, és boldog. Nem reménykedem és nem is törekszem arra, hogy megváltoztassam a sorsomat, tisztek.”

Jackson azonban őszintén szerette volna, ha Eugene megváltoztatja a sorsát. Jackson nagyapja is felhőkarcoló építőmunkás volt. Nagyon közel állt hozzá, és látta, milyen keményen dolgozott a nagypapája, hogy felnevelje őt, miután fiatalon elárvult.

hajléktalan

Ezért Jackson elvitte Eugene-t a rendőrőrsre ahelyett, hogy egy sikátorban hagyta volna aludni. Aztán hozott neki valami meleg ételt, megengedte, hogy lezuhanyozzon, és odaadta neki a meleg csizmáját.

“Még mindig fiatal vagy, Eugene” – mondta. “Nem veszítheted el a reményt. Magadnak kell élned, ha másnak nem is.”

A műszakja után Jackson elvitte Eugene-t egy hajléktalanszállóra, és adott neki egy kis pénzt.

“Hé, erre tényleg nincs szükség” – mondta Eugene. “Eleget tettél értem.”

“Hát, olyan vagy, mint egy öcsém, aki sosem volt, Eugene” – mondta Jackson rendőr. “Tartsd ezt magadnál, és vigyázzon.”

Miután aznap elváltak útjaink, Eugene nem számított arra, hogy még egyszer összefut Jacksonnak vagy a társával. De három hónappal később látta, hogy egy rendőrautó megáll a menhely előtt, és Jackson szállt ki a kocsiból.

hajléktalan

“Biztos úr?” Eugene megdöbbent. “Nem számítottam rá, hogy még egyszer látom. Egy ügy miatt jött? Valami baj van a menhelyen?”

“Nem, semmi baj, Eugene” – mondta Jackson. “Csak át kellett adnom neked valamit.”

Jackson átadott Eugene-nek egy borítékot, amelyben 12.000 dollár volt. Steve és Jackson adománygyűjtést indított Eugene számára, és három hónap alatt sikerült összegyűjteniük ezt az összeget.

“Ezzel a pénzzel új életet kezdhetsz” – mondta Jackson bátorítóan. “Szerezz magadnak segítséget, keress munkát… Manapság a rokkantság nem igazán akadályozhat meg abban, hogy munkát találj, és igen, szerezz magadnak egy szép lakást, ha egyszer talpra állsz.”

Eugene szemében könnyek csillogtak. “Maga nagyon kedves ember, biztos úr” – mondta. “Hogyan viszonozhatnám a szívességét?”

hajléktalan

“Nem kell” – mondta Jackson rendőr. “Csak tegyél meg mindent a második esélyért, amit az élet adott neked. Vigyázz magadra…”

És lám, néhány hónappal később Eugene megváltozott. Nemcsak munkát talált magának, és apró lépéseket tett a normalitás felé, hanem konzultációt kért és találkozott egy terapeutával, hogy kigyógyuljon a múltja által okozott sebekből. Mindezt két kedves rendőrnek köszönhetően.

hajléktalan

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Légy kedves a rászorulókkal, és soha nem fogod megbánni. Jackson rendőrtisztet megérintette Eugene története, és segített neki reményt találni, hogy újrakezdhesse az életét. A rendőr pedig örült, hogy sikerrel járt.
  • Isten két kezet adott nekünk: az egyiket arra, hogy segítsünk magunkon, a másikat pedig arra, hogy kinyújtsuk a rászorulók felé. Steve és Jackson mindent megtettek, hogy segítsenek Eugene-nak.

Oszd meg ezt a történetet családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket, vagy lehet, hogy olyan jótettek jutnak az eszókbe, amit maguk is tettek rászorulókért, .. tehát, mindenképpen pozitív gondolkodás! Hirmagazin.eu

Ezt a cikket a mindennapi életéből vett történetek ihlették, és egy profi író írta. A nevekkel és/vagy helyszínekkel való bármilyen hasonlóság pusztán a véletlen műve. Minden kép csak és kizárólag illusztrációs célokat szolgál.

Via

Hirmagazin.eu