Home Főhírek Külföld Eddig tartott az évszázad szökése New York államban

Eddig tartott az évszázad szökése New York államban

hirmagazin 2015 06 27 144619
2015. 06. 27. – 09:44
forrás: MTI

Amerikai határőrök lelőtték pénteken annak a gyilkosság miatt elítélt fegyencpárosnak az egyik tagját, aki, miután körbevették és megadásra szólították fel, a hatóság embereire fogta puskáját. Társát továbbra is mintegy 800 rendőr és fegyőr keresi.
New York állam rendőrségének közlése szerint a 49 éves Richard Mattot a határőrök egy erdős területen vették észre, Malone város területén. Felszólították, hogy adja meg magát, de miután ennek nem tett eleget rövid időn belül, lelőtték. Matt társát, a 35 éves David Sweatet keresik tovább a környéken.

Malone város 43 kilométerre van a dannemorai börtöntől, ahonnan a két férfi június 6-ára virradóan megszökött akciófilmbe illő bravúrral. Azóta 1100 rendvédelmi alkalmazott vadászott rájuk.

A hatóságok a körözés során annak hatására összpontosítottak a kanadai határhoz nagyon közel lévő Malone város környékére, hogy a héten a környéken jelentettek két betörést egy-egy erdei kunyhóba – közölte egy rendőrfelügyelő. Pénteken pedig egy harmadik betörésről is tettek bejelentést, amely a város mellett történt.

A határőrök ez utóbbi helyszínére mentek, éppen vizsgálták a kis házat, belül puskaporszagot éreztek, amikor köhögést és mozgást hallottak az erdőből. Ezután találtak rá Richard Mattre, akinél puska volt. Felszólították, hogy dobja el a fegyvert, és emelje fel a kezét, de ennek nem tett eleget, ezért lelőtték.

Exit mobile version