A jövő héten érkezhet a nagy meglepetés a benzinkutakon

Várhatóan tovább emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon miután az olaj is drágul és a forint nem tud erősödni a dollárral szemben – véli a Holtankoljak.hu. Nagyon meglepődhetnek azok, akik eddig csak a drágább kutakon láttak ötössel kezdődő árakat.

Egy hónap alatt a Brent típusú olaj ára 12 százalékot emelkedett, mostanra már a 83 dolláros árszinten mozog. Sajnos a forint nem tudja magát tartani a dollárral szemben, egy hónap alatt 5 százalékot gyengült az árfolyam, már 311 forintot kell fizetnünk érte.

Mivel az OPEC országok úgy döntöttek, hogy nem emelnek a kitermelt olaj mennyiségén (annak ellenére, hogy a gazdaságok élénkülésével a kereslet nő), az olaj ára folyamatosan emelkedik.

Még több gazdasági hír itt!

Így sajnos itthon is arra számíthatunk, hogy még tovább emelkedhetnek a hazai üzemanyagárak, vészesen közelítünk az 500 forintos átlagárak felé a benzin és a gázolaj esetében.

Legutóbb pénteken emelkedett az üzemanyagok ára, a benzin 482, a gázolaj már 493 forintba kerül. Pár nappal korábban az árak elérték azt a szinten, ahogy minden egyes liter üzemanyag után – és nem csak a drágább kutakon – csak áfa formájában 100 forintot fizetünk be.

Ez a szint már jócskán meggondolásra késztetheti az autósokat, legalábbis a Pulzus Kutató, lapunk megbízásából készített felmérése szerint. Ez alapján az autósok 66 százaléka már meggondolja, hogy mikor és mennyit üljön autóba.

napi nyomán,

Hirmagazin.eu