Az aranyhangú énekesnő titkáról az egyik kollégája beszélt. De ő maga is megszólalt.

Tinédzserként Karda Bea táncosa volt Zoltán Erika. A 80-as évek végén egy könnyűzenei műsorban tűnt fel Bea mögött Erika.

„Egy tévéfelvételre mentem és a szerkesztők megkérdezték, nem tudok-e magammal vinni két táncost. A tehetséges Zoltán Erika és Joós Pisti jutott eszembe azonnal. Abban az időben rengeteget jártam turnézni az NDK-ba. (…) Kivittem őket magammal többször, több hónapra” – mondta el a Borsnak Karda Bea, aki hozzátette, úgy érzi ő adta meg a kezdőlökést Erikának.

Jó ötlet volt belőle szólista sztárt csinálni.

A lap megkereste Zoltán Erikát is, aki a mai napig emlékszik, hogy Módos Péter Egymillió fontos hangjegy című műsorában készült a felvétel.

„Húszéves lehettem, amikor ott léptünk fel Beával és Pistivel” – mondta Erika, akinek a táncos karrierje egyébként már korábban Szűcs Judith első országos turnéján kezdődött.

„Ott talált meg az első férjem, Joós Pisti, aki 79-ben megnyerte az első magyarországi diszkótáncversenyt. Partnert keresett maga mellé, és ezen a turnén szúrt ki” – folytatta Erika, aki zárásként hozzátette, hogy bár mindig énekesnőnek készült, minőségi kezdés volt a két legnagyobb magyar sztárral színpadra lépni.

Forrás: Ripost

Fotó: Szabolcs László