Home Tudástár Technika, kommunikáció „Drámai” változást ígér a Google a böngészésben

„Drámai” változást ígér a Google a böngészésben

Nyitókép: Unsplash.com

Olyan új Chrome-variánst fejlesztett a Google, amely jelentős teljesítménynövekedést hoz a Qualcomm Snapdragon processzorokkal szerelt windowsos laptopok számára.

Kiadta a Google a Chrome böngésző újfajta, kifejezetten Qualcomm Snapdragon processzorai által meghajtott laptopokra optimalizált verzióját. Bár ilyenek már most is kaphatóak a piacon, a szoftvernek azok örülhetnek majd igazán, akik Snapdragon X Elite processzorral szerelt eszközt vásárolnak – számolt be a hvg.hu.

Mint olvasható, a Google az elmúlt hónapokban tesztelte a fejlesztését a Chrome fejlesztői változatában, a Canaryban, az eredményekkel pedig a jelek szerint elégedett a vállalat. A cég szerint az újfajta böngésző teljesítményében az eddigi változatokhoz képest „drámai” növekedés tapasztalható.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

A Qualcomm szerint ezt nem volt nehéz összehozni, hiszen az androidos mobilokban régóta ott vannak a chipjeik, és a Google mérnökeivel már 16 éve dolgoznak ilyesmi optimalizáláson.

A Snapdragon X Elite-tel szerelt PC-k a tervek szerint az év második felében kerülnek majd fel a boltok polcaira. A chipet 12 Oryon mag hajtja, és a Qualcomm szerint kétszer nagyobb teljesítményre képest, mint az Intel 13. generációs Core i7-1360P és i7-1355U processzorai – ám eközben 68 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt azokhoz képest. A 4 nm-es technológiával készülő chip órajele 3,8 GHz-ről indul, és elérheti a 4,3 GHz-et is.

A Qualcomm szerint a windowsos játékok szinte teljes sebességgel futnak majd a gépen anélkül, hogy bele kellene nyúlni a kódjukba.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version