Drámai fejlemények a máltai újságírónő megölésének ügyében

Dátum:

Egy vallomás szerint egy politikus is fizetett a 2017-ben felrobbantott máltai újságírónő meggyilkolásáért- méghozzá átszámítva több, mint 120 millió forintot.

A volt máltai gazdaságügyi miniszter, Christian Cardona 350 ezer eurót, azaz nagyjából 122 millió forintot fizetett Daphne Caruana Galizia meggyilkolásáért! Legalábbis ezt vallotta Melvin Theuma, aki korábban elismerte már, közvetítőként tevékenykedett a kegyetlen ügyben, amelyben végül 2017. októberében megölték egy kocsijába rejtett bombával az oknyomozó újságírónőt, aki számos korrupciós ügyről rántotta le a leplet munkája során.

Cardona a vádakat elutasította, ám a botrány nyomán lemondott parlamenti mandátumáról.

Ennek ellenére az ATV információi szerint továbbra is megtarthatta a kormányzó máltai Munkáspárt alelnöki tisztségét.

A másik „bérlő” Yorgen Fenech üzletember, Theuma elmondása alapján tőle külön fizetséget kapott, ám ő is tagadja bűnösségét, annak ellenére, hogy érdekes módon pont róla és egy hozzá köthető beruházásról szerzett meg kétes információkat nem sokkal halála előtt Galizia.

A gyilkossággal kapcsolatban további három, meg nem nevezett ember ellen emeltek vádat.

blikk / Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...

„Ez rémálom” – épül a metróvonal Róma történelmi kincsei közé fúrva

Kevés a metróvonal az olasz fővárosban. Most épül egy...
Megszakítás