Home Főhírek Gazdaság Döntött a kormány: tízezreknek csökken a villany és a gáz ára

Döntött a kormány: tízezreknek csökken a villany és a gáz ára

Gázóra méri a fogyasztást egy budapesti lakásban (MTI Fotó: Marjai János)

Kiegészül a veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló rendelet

– olvasható a Magyar Közlönyben.

A változás az úgynevezett „végső menedékes szolgáltatásba tartozó ügyfelek” körét érinti.

Ők azok, akik tavaly december 31-ig nem kötöttek szerződést, és ezért automatikusan az akkori árnak megfelelő kategóriába kerültek az MVM-nél. Egyházakról, önkormányzatokról, alapítványokról, kisvállalkozásokról van szó.

A legfrissebb hírek itt!

Az friss rendelet szerint a tavalyi kormányzati döntésben meghatározott jogviszony esetén a felhasználó által – a szolgáltatási jogviszony keretében ellátott felhasználási helyen történő fogyasztásra tekintettel – a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott áramdíjhoz képest (2023. május 1. napjától)

A FELHASZNÁLÓ ÁLTAL FIZETENDŐ VILLAMOS ENERGIA EGYSÉGÁRA 59 SZÁZALÉKKAL, MÍG A FIZETENDŐ FÖLDGÁZ EGYSÉGÁRA 52 SZÁZALÉKKAL CSÖKKEN.

A KORMÁNY TEHÁT TOVÁBBRA IS ELKÖTELEZETT A REZSICSÖKKENTÉS VÉDELME MELLETT.

A Magyar Közlöny kapcsolódó része az alábbiakban látható.

FORRÁS: MAGYAR KÖZLÖNY

Mint arról korábban beszámoltunk,

VAN FORRÁS ARRA, HOGY AZ ÁTLAGFOGYASZTÁSIG MEGMARADJON A LAKOSSÁGNAK A REZSICSÖKKENTÉS

– jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

FORRÁS: MTI/ROSTA TIBOR

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version