Home Főhírek Külföld Dél-Pakisztánban újabb áradások – sokan eltűntek

Dél-Pakisztánban újabb áradások – sokan eltűntek

maxresdefault

Dél-Pakisztán újabb áradásokra készült, amikor az Indus folyón lefolyó víz ömlött le, fokozva a pusztítást egy olyan országban, amelynek egyharmadát már elöntötte az éghajlatváltozás miatti katasztrófa.

Jacobabadból, a világ legforróbb városából számolunk be képekkel, amely mára víz alá került.

Jacobabadban forró sivatagi éghajlat uralkodik (Köppen éghajlati besorolása BWh), rendkívül forró nyárral és enyhe telekkel.

A város jól ismert arról, hogy Dél-Ázsia egyik legmagasabb hőmérséklete, az átlagos nyári hőmérséklet 37 °C (99 °F).

A legmagasabb mért hőmérséklet 52,8 °C (127,0 °F), a legalacsonyabb mért hőmérséklet –3,9 °C (25,0 °F).

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A csapadék kevés, és főleg a monszun szezonban (július-szeptember) fordul elő.

Jacobabad átlagos éves csapadéka 122,5 mm az 1991-2020 közötti időszakban. A valaha volt legmagasabb éves csapadékmennyiség 504,9 mm, 2012-ben, a legalacsonyabb éves csapadék pedig 3,3 mm, 1922-ben.

A 2022-es dél-ázsiai hőhullámban Jacobabad májusi középhőmérséklete minden idők rekordját megdöntötte 43 °C-kal (109 °F), és négy napon keresztül elérte vagy meghaladta az 50 °C-ot (122 °F).

A város küzd a hőségcsökkentő intézkedésekkel. Sok lakos, aki képes rá, a nyári iskolai szünetben a magasabban fekvő Quettába vándorol.

opera pillanatfelvétel 2022 09 01 174905 en.wikipedia.org
Adatok, wikipedia, kép: Hirmagazin.eu

Képek:

Unicef
Goosfi
Goosfi

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version