Dél-Korea mélyen elítélte az Oroszország és Észak-Korea közt kötött védelmi paktumot és közölte: fontolóra veszik, hogy beszálljanak Ukrajna támogatásába – számol be a Sky News.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong-un észak-koreai vezető tegnap írtak alá egy védelmi paktumot, kvázi katonai szövetségre léptek, ami azt jelenti: a két ország egymás segítségére siet, ha támadás éri őket.

Dél-Korea „abszurdnak” nevezte az egyezményt és közölte: a megállapodás negatív hatással lesz Szöul és Moszkva kapcsolatára, valamint számos ENSZ-egyezményt is sért.

A KOREAI KORMÁNY HOZZÁTETTE: LEHET, HOGY BESZÁLLNAK UKRAJNA MEGSEGÍTÉSÉBE IS.

Dél-Korea ezután egész biztosan mélyebbre szövi majd kapcsolatát Japánnal és az Egyesült Államokkal – közölte az ország politikai vezetése.

Dél-Korea rendelkezik a világ egyik legfejlettebb hadiiparával, exportőrként már Európában is megjelentek. Szöul eddig hivatalosan semleges volt és nem küldött fegyvert Ukrajnának, egyedül Amerikán keresztül segítették ki a megtámadott országokat hadianyaggal.

Kép és forrás

#északkorea , #délkorea , #oroszország , #sértődés , #miavéleményed , #monddmegte , #tiktok , #magyartiktok , #hirmagazin ,

Hirmagazin.eu