Véget ért a magyar-francia mérkőzés: a magyar futball-válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtva 1-1-es döntetlen játszott az aktuális világbajnok, a francia csapat ellen.


Foci Eb: nagy nap a mai a magyar futball-válogatott számára; erről a politikusok is megemlékeztek /Fotó: Zsolnai Péter
Foci Eb: nagy nap a mai a magyar futball-válogatott számára; erről a politikusok is megemlékeztek /Fotó: Zsolnai Péter

A magyar csapat végig kiválóan harcolt: ha azt nézzük, hogy a kapura lövések aránya csak 4-3 volt a világbajnok javára, akkor le a kalappal Marco Rossi előtt. Az óriási teljesítmény miatt így nem meglepő, hogy Magyarország labdarúgócsapatára most sokan büszkék, köztük a politikusaink is, akik közül többen a közösségi oldalukon fejezték ki örömüket a focisiker miatt.

Mindenki ezt olvassa most!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós az elsők között gratulált a magyar csapatnak: Fiola Attila gólörömének perceiről osztott meg egy fotót, melyhez azt írta: „Győzelemmel felérő döntetlen Franciaország ellen. Szép volt, fiúk!„.

Karácsony Gergely is elismerését fejezte ki a magyar válogatottnak. Budapest főpolgármestere szintén a gólszerző fényképével gratulált a csapatnak.

Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk! – írta a közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Gyurcsány Ferenc is gratulált a csapat Európa-Bajnokságon nyújtott teljesítményért a Facebook-on. Az egykori miniszterelnök Gulácsi Péterről osztott meg egy fotót, a kapus ugyanis szerinte „Az igazi hálóőr, a meccs embere.

Magyarország 1:1 Franciaország. Csoda a Puskásban! Szép volt, magyarok!” – tette hozzá.

Fekete-Győr András melle is dagad most a büszkeségtől. A Momentum Mozgalom elnöke szintén a magyar gól utáni örömről osztott meg egy fotót a közösségi oldalán, amelyhez ezt írta:

Életünk egyik legszebb fociélménye a magyar-francia 1:1. Köszönjük szépen!” – fogalmazott Fekete-Győr.

Az ország első számú futball-rajongója, Orbán Viktor sem maradhatott ki a sorból, aki már a mérkőzés kezdetét is nagy lelkesedéssel várta, egyenesen a Puskás Arénából. A kormányfő nagyon elégedett a magyar csapat eredményével. Politikustársaitól eltérően Orbán nem írt sokat a posztjához, csak két rövid, de annál meghatóbb szóban fejezte ki érzéseit.

Mi, magyarok.

Szél Bernadett is a Facebook-on gratulált a csapatnak. Mint írja: „Ahol erő van, ott a csoda nem lehetetlen. Köszönjük, köszönjük„.

Varga Judit a családjával volt kint a Puskás Arénában, erről egy fotót is mutatott a követőinek.

Az Eb eddigi legjobb meccsén, a világ legjobb csapata ellen csodálatosan teljesített a magyar válogatott! Csak így tovább, evés közben jön meg az étvágy! Szép volt, fiúk!!!” – írta az igazságügyi miniszter.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!