Kezdőlap Főhírek Külföld „Csak rájuk vártak az ajándékok a fa alatt” – Szívszorító karácsonyi tragédia:...

„Csak rájuk vártak az ajándékok a fa alatt” – Szívszorító karácsonyi tragédia: négy ikertestvér égett halálra a tomboló lakástűzben

A londoni házban a szakértők vizsgálják a tűz keletkezésének okát, a négy- és háromével ikreket már nem lehetett megmenteni /Fotó: Getty Images

London – A fiúkat még ki tudták húzni a tűzből, de már nem tudtak rajtuk segíteni..

„Már ott voltak az ajándékok a karácsonyfa alatt, rájuk vártak”

– ezt mondta a négy ikerfiú összeroppant nagypapája, Jason Hoath a sajtónak, miután szörnyű tragédia történt a londoni Sutton városrész egy csendes utcájában. Lakástűz ütött ki, és négy testvér, két ikerpár lett a lángok martaléka – írja a The Daily Mail.

A négy- illetve hároméves ikrek anyjukkal éltek egy londoni lakásban /Fotó: Getty Images

A fiúk, a négyéves Kyson és Bryson, valamint a hároméves Leyton és Logan a lakásban voltak, mikor kigyulladt otthonuk. A tűzoltók hatalmas erőkkel érkeztek a helyszínre, több mint hatvanan dolgoztak megmentésükön, de hiába: noha a kis testeket még ki tudták emelni a tűzből, nem segíthettek rajtuk – a gyerekek odavesztek a lángoló pokolban.

Hogy mi történt pontosan, azt még a család sem tudja – annyi viszont bizonyos, hogy egy meg nem nevezett 27 éves nőt őrizetbe vett a rendőrség.

A szomszédok és rokonok plüssállatokkal emlékeznek és gyászolják a kicsiket /fotó: Getty Images

A gyerekek édesanyjának barátnője azt nyilatkozta, a gyerekek egyedülálló édesanyjukkal éltek a lakásban, a nő ápolóként dolgozott. A tragédia idején a kicsik egyedül lehettek otthon.

Hallottam, ahogy a szomszédok kiabálnak a kertben, aztán láttam, hogy a ház hátsó része lángokba borul

– mondta a barátnő.

Ahogy kimentem, láttam tűzoltókat a szomszéd házon keresztül megérkezni, a konyha tetőzetén álltak. Aztán egy, a kertben talált öntöttvas asztallal zúzták be az ablakokat, hogy kiengedjék a füstöt – mesélte a nő.

A londoni rendőrség megerősítette: az üggyel kapcsolatban a gyerekek felügyeletének elhanyagolása miatt őrizetbe vettek egy 27 éves nőt, ám hogy ő lenne a kicsik anyja, nem közölték.

blikk

Hirmagazin.eu


Exit mobile version