Kezdőlap Életmód Életmód hírek Cirkuszi emlékeket gyűjt jubileumi kiállításához a Fővárosi Nagycirkusz

Cirkuszi emlékeket gyűjt jubileumi kiállításához a Fővárosi Nagycirkusz

6.kerulet.ittlakunk

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kiállítással ünnepli megnyitásának 130. évfordulóját június 27-én a Fővárosi Nagycirkusz, amely a közönség tárgyi emlékeit és a cirkuszhoz köthető személyes történeteit is várja a megnyíló tárlathoz.

Az intézmény közleménye szerint Wulff Ede német–holland cirkuszigazgató 1889. június 27-én nyitotta meg vasszerkezetű, hullámbádogból készült cirkuszépületét a Városligetben, amely azóta is Magyarország első és egyetlen kőcirkusza.

A jubileumról az intézmény egy cirkusztörténeti kiállítással is szeretne megemlékezni, amelyhez a közönség segítségére is számít.

Olyan felajánlásokat várnak, amelyek valamilyen módon kötődnek a Fővárosi Nagycirkuszhoz, például régi plakátokat, fotókat, jegyeket, vagy előadáshoz, artistához, zsonglőrhöz kötődő emlékeket, kellékeket.

A tárgyak, amennyiben gazdája igényt tart rá, egy évre szóló kölcsönszerződéssel kerülnek az intézményhez, adományozás esetén pedig a cirkusztörténeti gyűjtemény részét képezik majd, és más kiállításokon is felhasználják azokat. A kiállításról digitális anyag készül, amely a későbbiekben online is elérhető lesz.

A beérkező emlékeket a közönség egy éven át láthatja majd a Fővárosi Nagycirkusz épületében és honlapján, a felajánlókat pedig feltüntetik a tárlaton és a honlapon, valamint családi cirkuszi belépőt is kapnak ajándékba.

A jelentkezéseket az emlékről készült fotóval és rövid leírással június 10-ig várják.

További részletek az intézmény honlapján olvashatók.

A címlapfotó illusztráció.

mti

Exit mobile version