Bűnmegelőzés és balesetmegelőzés! Tegyünk együtt a jobb közbiztonságért és az európai közlekedési kultúra kialakításáért! Aki szeretne tenni, csupán ossza meg e cikkeinket! (www.hirmagazin.eu; -bg-).. (+videók)

Dátum:

Preventív célú közlekedésbiztonsági ellenőrzés (2017. 10. 18., szerda – 07:27, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése érdekében preventív célú ellenőrzést tartott a 84-es számú főúton.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságok Közlekedésrendészeti Osztálya – a közlekedési balesetek megelőzése érdekében – prevenciós célú közlekedésbiztonsági ellenőrző akciót szervezett a 84-es számú főút soproni szakaszán, 2017. október 17-én.

Az akció célja a közúti közlekedésben résztvevők jogkövető magatartásának formálása, a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, az alkohol és egyéb vezetési képességre hátrányosan ható szert fogyasztott járművezetők kiszűrése.

Az akció további célja az agresszív, illetve balesetveszélyes közlekedést tanúsító járművezetők elleni fellépés. A rendőrök a preventív ellenőrzés részeként a 84-es számú főúton ellenőrzött gépjárművezetők figyelmét felhívták az őszi közlekedés – például a reggeli ködfoltok, párától csúszós utak megjelenéséből fakadó – veszélyhelyzetek elkerülési lehetőségeire is.

 

Fokozott ellenőrzés az ittas járművezetők kiszűrásáre (2017. 10. 17., kedd, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

Legutóbb Vásárosnaményban, Jándon, Gulácson, Tarpán és Csarodán ellenőrizték a járművezetőket a rendőrök.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. október 14-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek. A rendőrök a közúti kontroll során öt helyszínen, Vásárosnaményban, Jándon, Gulácson, Tarpán és Csarodán 286 járművezetőt ellenőriztek, de egyiküknél sem merült fel az ittasság gyanúja.

Kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt a rendőrök 9 esetben figyelmeztetést, 10 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, súlyosabb szabályszegések elkövetése miatt 17 járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. ​ A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

A TISPOL-akció Békés megyei eredményei (2017. 10. 17., kedd, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság)

Békés megye útjain 688 tehergépkocsit és 12 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök.

 

A „Tispol Truck & Bus” elnevezésű európai szintű akcióban, 2017. október 9-e és 14-e között Magyarországon is kiemelten ellenőrizte a rendőrség az autóbuszokat és a tehergépkocsikat. A rendőrök a balesetek megelőzése szempontjából rendkívül fontos szabályok, így a vezetési, illetve a pihenőidőre, a veszélyes áruk szállítására, a járművek műszaki állapotára vonatkozó előírások betartását vizsgálták. Az ellenőrzés emellett kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Békés megyében 688 tehergépkocsit és 12 autóbuszt ellenőriztek. Az autóbuszok esetében mindent rendben találtak, a tehergépkocsiknál 11 esetben tapasztaltak valamilyen jogsértést. Hat esetben műszaki hiányosság, egy alkalommal túlsúly miatt volt szükség rendőri intézkedésre. Két járműnél okmányokkal kapcsolatos, másik két tehergépkocsinál egyéb szabálytalanságot tárt fel az ellenőrzés.

Azonnali közlekedési korlátozást három esetben kellett elrendelni. A vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírásokat az ellenőrzött sofőrök betartották, ittasság gyanúja egyiküknél sem merült fel.

A TISPOL TRUCK and BUS megyei eredményei (2017. 10. 17., kedd, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőröknek vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2017. október 11-13. között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a TISPOL Truck & Bus elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. A közúti kontroll ezúttal a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok ellenőrzésére irányult.

Elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt összesen 236 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek. Vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 7 esetben kellett intézkedniük. A rendőrök a leállítások alkalmával kisebb súlyú szabálysértések elkövetése miatt 17 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 21 járművezetővel szemben helyszíni vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, további 6 esetben pedig szabálysértési eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

Tegyünk együtt, a kerékpáros balesetek megelőzéséért (2017. 10. 18., szerda, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. körmendi gyáregységénél jártak munkatársaink.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által indított, „Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!”elnevezésű program keretében munkatársaink már negyedik éve nyújtanak hasznos tanácsokat a kerékpárral közlekedőknek.

A kezdeményezés többek között a hatályos közlekedési szabályok megismerésére és azok követésére sarkall, valamint a balesetmentes közlekedésre figyelmeztet. A jogszabályi környezet folyamatos változása miatt is elengedhetetlen, hogy időről-időre frissítsük ismereteinket és semmiképpen se rutinból közlekedjünk!

Emellett fontos, hogy kerékpárunkat a kötelező tartozékokkal felszerelten, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban tartsuk és meghibásodás esetén fordítsunk gondot a megjavítására és/vagy a hiányzó eszközök pótlására!

Kiemelten fontos a fékrendszer és a világítóberendezések megfelelő működése! A kerékpár és a kerékpáros kellő láthatóságának biztosítására az őszi időszakban különösen fontos fokozott figyelmet fordítani!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy amíg azt az időjárási viszonyok lehetővé teszik, Vas megyében nagy számban választják a dolgozók a környezetbarát, pénztárcakímélő megoldást és kétkerekűre pattanva járnak munkába.

Éppen ezért kiemelt szempont, hogy a program által képviselt értékek minél többekhez eljussanak. Munkatársaink műszakváltáskor jártak az Egis Gyógyszergyár Zrt. körmendi gyáregységénél, mivel a gyáregység kerékpáros barát munkahely és ezen időszakban van lehetőség a legtöbb érintett megszólítására.

Figyelemfelhívó, segítő szándékkal ellenőrizték a dolgozók kerékpárjait és hívták fel az érintettek figyelmét az esetleges hiányosságokra és azok mielőbbi kijavítására. Az ellenőrzött kerékpárok tulajdonosai nem távoztak üres kézzel, hiszen számos, munkatársaink által vitt, a közlekedés biztonságát elősegítő tárgy talált gazdára ezúttal is.

Cél a szabályos közlekedés (2017. 10. 17., kedd, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

A várpalotai Kölyökvár Tagóvoda növendékeit a helyi rendőrök közös séta közben tanították a szabályos közlekedésre.

Az óvodások biztonságos közlekedésére kiemelt figyelmet fordítanak a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai. Az Ovi-Zsaru program keretében 2017. október 16-án a rendőrök az óvónőkkel együtt gyalogosan közlekedve tanították a gyerekeknek a közlekedési táblák jelentését és a gyalogos közlekedés szabályait.

A program során Várpalota forgalmas kereszteződéseiben járőrök segítették a forgalmat és a biztonságos haladást, majd a felnőttek az óvodásokkal közösen átbeszélték az egyes szituációkban a helyes és szabályos magatartást.

A biztonságos közlekedés érdekében valamennyi résztvevő láthatósági mellényt kapott ajándékba a rendőrkapitányság munkatársaitól, így a prevenciós programot követően a kisgyermekek a szabadidős tevékenységük során is viselhetik azt.

Közel százan (2017. 10. 17., kedd, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság)

Közel száz fő részvételével zárult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Mutasson példát unokáinak!” elnevezésű projektje.

Ahogyan a police.hu már korábban is hírt adott (link:http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/mutasson-peldat-unokainak), a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság új kampányával a 60 év feletti közlekedőket célozta meg.

A szervezők  a projekt záróprogramját mintegy 100 fő részvételével 2017. október 17-én Szolnokon rendezték meg. A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg.

Az érdeklődők előbb a megyei közlekedésrendészeti szakterület kiemelt fővizsgálójától, Kocsis Krisztián rendőr századostól hallhattak a közúti balesetekről, azok bekövetkezésének és elkerülésének lehetőségeiről, a „veszélyes” járművekről, majd Kardos József, az Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje tartott előadást az „Idősebb korúak közlekedési baleseteinek tapasztalatai” címmel, amelyet Bana Béla, az INDEX Autósiskola oktatójának elméleti tudást felfrissítő előadása követett.

A program – az INDEX Kft. munkatársainak segítségével – a gyakorlati tapasztalatszerzéssel folytatódott. Ezen a napon hét járművezető tehette próbára tudását – egy oktató irányításával – a közúti forgalomban.

A tapasztalatokat egyénre szabottan megbeszélték és a vezetéstechnikai fogásokat közösen gyakorolták. A további negyvenhárom járművezető a későbbiekben, előre egyeztetett időpontban hajtja végre a gyakorlati programot.

Iskolarendőr program Pilisszentivánon (2017. 10. 17., kedd, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A budaörsi rendőrök baleset-megelőzési előadást tartottak általános iskolás diákoknak.

A Pilisszentiváni Általános Iskola tanulóinak tartott baleset-megelőzési előadást 2017. október első két hetében a Budaörsi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkatársa Szeremlei Csilla r. főtörzsőrmester.

A harmadik és negyedik évfolyamosok számára tartott előadás célja az volt, hogy a közlekedési szabályokat – az elsőbbségadás és a láthatóság szabályait – egy interaktív óra keretében, játékos formában tanulják meg a gyerekek.

Ezt követően nem maradhatott el a rendőri egyenruha felpróbálása és a rendőrség által használt eszközök bemutatása sem. A foglalkozások végén minden diák kitöltött egy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos játékos tesztlapot is.

Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán (2017. 10. 17., kedd, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok várnak mindenkit 2017. október 21-én 10-16 óráig a Nyír Plaza parkolójában.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervez 2017. október 21-én 10-16 óráig közlekedésbiztonsági családi napot a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában. A közös akció célja, hogy segítsék a járművezetők őszi-téli átállását. A szakemberek ugyanis fontosnak tartják, hogy már a tél beállta előtt minden jármű biztonsággal közlekedjen közutakon.

A tárgyhoz tartozó orábbi cikk linkje: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/aktualis/biztonsagos-kozlekedes-osszel

A rendezvényen megjelenteknek rendőrök nyújtanak segítséget a folyadékszint és fagyálló ellenőrzésében, szükség esetén figyelmeztetik a sofőröket az okmányok érvényességének lejártára. A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát. Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek a KRESZ-tudásukat tesztelhetik. Az átállást segítő akció programja magában foglalja a „Látni és látszani” országos kampányt is, melynek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják.

Forrás: police.hu

 

 

 

 

 

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Itt a legújabb NAV-lista: ők trükköznek az alkalmazottak bejelentésével

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján rendszeresen közzéteszi...

OTP: A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed..

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki...

Megtalálták a dunai hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét –...

Mészárlás a Római-parton

A Fővárosi Önkormányzat tájépítészeti osztályvezetője szerint az érintett fák...
Megszakítás