A Pest megyei vizsgálók vádemelést javasolnak egy 37 éves férfi ellen, aki élettársa lábába döfte kését, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta. A nő életét már nem lehetett megmenteni.

A nyomozás adatai szerint hónapokon át, rendszeresen bántalmazta élettársát B. LászlóA dunaharaszti házban szinte mindennaposak voltak a hangos szóváltások, nem egyszer, nem kétszer fajultak vitáik tettlegességig. Az asszony félt a férfitól, nem merte elhagyni.

A legfrissebb hírek itt!

2021. december 2-án sem történt ez másként, amikor a férfi a vitatkozás hevében felkapott egy konyhakést, amivel jobb és bal lábán is megszúrta a 21 éves nőt. Az áldozat erősen vérzett, a férfi magára hagyta, elment otthonról és csak később tért vissza. A nő utolsó erejével barátnőjét hívta, aki azonnal segítségért telefonált, azonban a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a fiatalasszony életét.

Barátnője lábába szúrta a kést, majd otthagyta meghalni /Fotó: police.huBarátnője lábába szúrta a kést, majd otthagyta meghalni /Fotó: police.hu

Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a nő halála a bal combját ért szúrt sérülés okozta vérvesztéses sokk miatt következett be, az időben érkező, szakszerű segítség nagy eséllyel megmenthette volna az életét. A gyanúsítottat a rendőrök elfogták, kihallgatásán vallomást nem kívánt tenni és kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni.

A Pest megyei vizsgálók befejezték az életellenes ügy nyomozását, az azóta is letartóztatásban lévő B. László ellen kapcsolati erőszak, valamint halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt javasolnak most vádemelést – írja a police.hu.

blikk, police

Hirmagazin.eu