Bekötött szemmel, hátrabilincselt kézzel, fejüket lenyomva vitték kihallgatásra az orosz kommandósok vasárnap délután a moszkvai mészárlás elfogott terroristáit.

A férfiakat furgonnal hozták a nyomozóbizottság épülete elé, majd a járműtől egyenként kísérték be őket az épületbe.

Több fotó is nyilvánosságra került, amint a támadókkal a falnál várakoznak a biztonságiak.

Moszkva, 2024. március 24.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény egyik elkövetőjével érkeznek az SZK moszkvai székházába 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re.
MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata
Moszkva, 2024. március 24. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény egyik elkövetőjével érkeznek az SZK moszkvai székházába 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re. MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata

Ahogy arról az Infostarton több cikkben is bezsámoltunk a támadók péntek este rendeztek mészárlást a moszkvai Crocus szórakoztatóközpontban. Több mint másfél száz embert öltek meg.

Moszkva, 2024. március 24.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény egyik elkövetőjét viszik az SZK moszkvai székházában 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re.
MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata
Moszkva, 2024. március 24. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény egyik elkövetőjét viszik az SZK moszkvai székházában 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re. MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata

Blikk azt írja, hogy a nyomozók eddigi adatai szerint a négy férfi mindegyikénél teljes harci arzenál volt. Két Kalasnyikov géppisztolyt a helyszínen hagytak, továbbá 28 tárat és több mint ötszáz lőszert is találtak az épületben.

Moszkva, 2024. március 24.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény elkövetőit viszik az SZK moszkvai székházában 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re.
MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata
Moszkva, 2024. március 24. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtószolgálatának videófelvételéről készített képén a krasznogorszki terrorcselekmény elkövetőit viszik az SZK moszkvai székházában 2024. március 24-én. A krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban két nappal korábban elkövetett fegyveres támadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett, a sebesültek száma 180. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re. MTI/EPA/Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata

Az orosz egészségügyi minisztérium vasárnapra megerősítette, hogy az egyik áldozat a 42 éves egykori szépségkirálynő, Jekatyerina Novoselova.

Forrás

Hirmagazin.eu