Home Főhírek Külföld Brazíliában még csak most szabadul el igazán a járvány

Brazíliában még csak most szabadul el igazán a járvány

Egyetlen nap alatt 26 500 koronavírus-fertőzést regisztráltak a dél-amerikai országban.

Csaknem 26 500 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Brazíliában, ami rekordnak számít – közölte az egészségügyi minisztérium helyi idő szerint csütörtök este.

A tájékoztatás szerint az igazolt esetek száma így 438 238-ra emelkedett, a latin-amerikai ország ebben másodiknak számít az Egyesült Államok után.

A járvány halálos áldozatainak száma egy nap alatt 1156-tal, 26 754-re nőtt a körülbelül 210 milliós Brazíliában.

Ez ugyancsak megközelítette a napi rekordot, az előző héten regisztrált 1188-at.

Mexikóban közben 3377 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, valamint 447-en hunytak el a betegségben, az összes eset száma így 81 400-ra, a halottaké pedig 9044-re emelkedett.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban 1297 új halálesetet jegyeztek fel az elmúlt napban. A halálos áldozatok száma ezzel 101 573-ra nőtt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány új gócpontja Európa után immár az amerikai kontinens.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra
infostart, Hirmagazin.eu
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version