Home Hírek Háború Borzalom, ami Szíriában történt: Szétbombázták a damaszkuszi repülőteret az izraeliek

Borzalom, ami Szíriában történt: Szétbombázták a damaszkuszi repülőteret az izraeliek

1024x580 szíria
epa

Izraeli légicsapás érte Damaszkusz nemzetközi repülőterének futópályáit – közölte vasárnap Sam FM szíriai állami rádió.

A rádió korábbi tájékoztatása szerint robbanások zaját lehetett hallani Mezze és Muadamíja elővárosi kerületekből. A jelentést a nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) és az al-Vatan című kormányközeli szíriai lap is megerősítette.

hirdetés

A menetrendszerinti járatokat át kellett irányítani Aleppóba és Latakiába. A keletkezett károk mértékéről egyelőre nincsenek információk.

Az OSDH megjegyezte, hogy az izraeli bombázást azt követően hajtották végre, hogy a damaszkuszi repülőteret alig 30 órája helyezték ismét üzembe – írja az MTI.

Az al-Vatan katonai forrásokra hivatkozva felidézte, hogy november 17-én a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részéről rakétákkal mértek csapást a szíriai főváros déli részeiben található katonai létesítményekre anyagi károkat okozva. A lap hozzátette, hogy október 22-én az izraeli légierő rakétatámadást mért Damaszkusz és Aleppo repülőtereinek le- és felszállópályáira használhatatlanná téve őket. A bombázás során két repülőtéri dolgozó vesztette életét.

Videó

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version