Jeffrey Epstein magánszigetére szállíttatta a fiatal lányokat, hogy megerőszakolja őket.

A pedofíliával és emberkereskedelemmel vádolt amerikai milliárdos még tavaly augusztusban „rejtélyes módon” hunyt el zárkájában a Metropolitan Correctional Center nevű börtönben.

Szerdán a bíróság elé tárt, az amerikai hatóság által készített iratok szörnyű információt leplezett le a néhai multimilliomos Epsteinről. A férfinak, mint kiderült, két magánszigete is volt a Virgin-szigeteken, ahová 2001 és 2018 között szállíttatta a 12 és 17 éves lányokat, akiket szexuálisan bántalmazott. A fiatalokat úgy tudni, modell karrier ígéretével hálózta be, ráadásul még egy nyilvántartást is vezettek a Virgin-szigeteken élő kiskorúakról.

„A vádirat magáért beszél, és leírja mindazt az embercsempészetet, szexuális visszaélést, kényszermunkát, amelyet fiatal nők és kislányok ellen követtek el, akik között 13 éves is akadt”

–fogalmazott a bíróságon Denise N. George ügyész, aki szerint Epstein bűntársai jelenleg is azon dolgoznak, hogy a bűncselekmények nyomait eltüntessék.

Epstein a hatóságot nem engedte be a Kis Szent Jakab-szigetére, mindig azzal hozakodva elő, hogy magánbirtoka a kikötőtől kezdődik, így csak házkutatási paranccsal léphetnek be. Az állítások szerint a Nagy Szent Jakab-szigetet csak azért vásárolta meg, hogy ne lehessen belátni a másik szigetre, ahol a bűncselekményeket elkövette.

A vádiratban két borzalmas esetről is olvasható.

Egyik alkalommal egy 15 éves lány, akitől elvette útlevelét, úszva próbált meg elmenekülni a szigetről, de megkeresésére Epstein kutatócsapatot indított. Egy másik áldozatát pedig masszőrnek szerződtetve juttatta a szigetre, ahol megerőszakolta és megfenyegette: ha nem engedelmeskedik bántani fogják.

index, blikk, Hirmagazin.eu