Home Főhírek Külföld Börtönbe került egy tanár, mert nem volt hajlandó lánynak nevezni egy kisfiút..

Börtönbe került egy tanár, mert nem volt hajlandó lánynak nevezni egy kisfiút..

3769100efc654d12b941e52699526b0b

Írország: „A transzgenderizmus ellenkezik a keresztény hitemmel, ellentétes a Szentírással és ír államegyház erkölcsével”

– indokolta döntését a pedagógus.

Börtönbe került egy történelem-, német- és politikaszakos tanár Írországban, miután a munkahelyén, az ír államegyház által fenntartott Wilson’s Hospital School bentlakásos középiskolában „nem volt hajlandó lánynak nevezni egy kisfiút” – írja a Daily Mail online kiadása.

A brit bulvárlap beszámolója szerint Enock Burke története a katedrától a celláig azzal kezdődött, hogy egy magát transznemű lánynak valló fiú diákot következetesen nem az általa választott személyes névmáson szólított – a szülők és az igazgató külön kérése ellenére sem. Emiatt aztán fegyelmi eljárás indult elleni, melynek idejére fizetett szabadságra küldték, majd egy bírósági végzés értelmében távol kelet maradnia az iskolától.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

Ennek ellenére a tanár változatlanul bejárt az iskolába, oktatni viszont nem engedték, ezért egy üres teremben ülte végig a tanítási időt minden egyes nap. Ezután az oktatási intézmény jogi képviselője – elmondása szerint nehéz szívvel, de más választás hiányában – kezdeményezte Burke letartóztatását, és a férfi börtönbe került.

Enock Burke (Facebook)

Mielőtt rabosították volna, a tanár azt mondta a bírósági meghallgatásán, hogy azért nem nevezte a kisfiút lánynak, mert a transzgenderizmus ellenkezik a keresztény hitével, ellentétes a Szentírással és ír államegyház erkölcsével, valamint az iskola erkölcsi felfogásával is.

A vallási meggyőződésem nem kötelességszegés. Nem minősül súlyos kötelességszegésnek. Soha nem is lesz az. Ezek a meggyőződések kedvesek számomra. Soha nem fogom megtagadni és soha nem fogom elárulni őket, és soha nem fogok olyan parancsnak engedelmeskedni, amely erre kötelezne. Ez egyszerűen nem lehetséges számomra

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– fogalmazott Burke a tárgyalóteremben, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a vallási meggyőződéséért úgy büntessék, mintha etikai vétséget követett volna el. Elmondása szerint már a felfüggesztése is súlyos lépés volt az iskola részéről, hiszen ezzel megsértették a becsületét és a jó hírnevét, pedig a tanári pályája során eddig nem érkezett ellene panasz és a diákjai is szerették.

Az ügyben eljáró bíró előre leszögezte, hogy az eljárás nem a férfi vallási meggyőződéséről vagy a felfüggesztéséről fog szólni, hanem mindössze azt fogja vizsgálni, hogy a bírósági határozat ellenére szándékosan ment-e be az iskolába.

ripost

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version