Kezdőlap Főhírek Belföldi hírek “Bolond lyukból, bolond szél fúj” .. Szél Bernadett megmondta: Ez az alku...

“Bolond lyukból, bolond szél fúj” .. Szél Bernadett megmondta: Ez az alku Orbán Viktor és nem a magyar emberek érdeke..

origo

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megszólalt vétó-ügyben a független képviselő.

Szél Bernadett: Sajtóhírek szerint megszületett a Merkel-Morawiecki-Orbán alku, egy meglehetősen elvtelen alku.

“Orbán Viktornak csak egy dolog számított: a választások előtt semmi se veszélyeztesse az uniós kifizetéseket. A kiszivárgott alku értelmében ettől jó eséllyel nem is kell tartania: ha egy tagállam megtámadja a jogállamisági rendeletet az Európai Unió Bírósága előtt, akkor a bíróság döntéséig nem alkalmazhatóak a szankciók. Magyarul az akár több éves per lezárultáig zavartalanul lophatná tovább a magyar kormány az uniós pénzt, a kifizetések felfüggesztésétől nem kellene tartania. Ha pedig mondjuk a 2022-es választások után születne meg a bírósági ítélet, ami zöld utat adna a szankciók alkalmazásának, az új kormánynak kellene szembenéznie a fideszes korrupció minden következményével. Ez így ebben a formában teljesen elfogadhatatlan, és kizárólag Orbán Viktor, nem pedig a magyar emberek érdeke. A magyarok érdeke az, hogy a NER-es oligarchák többszörösen túlárazott és legtöbbször felesleges beruházásai helyett végre a magyar társadalom profitáhasson az uniós pénzekből. Ennek pedig egy garanciája van: ha van egy olyan erős jogállamisági mechanizmus, ami kellő gátat szab a további lopásoknak.

Azt üzenjük a holnap kezdődő uniós csúcs résztvevőinek, hogy Orbán Viktor nem a magyar embereket, hanem saját hatalmi érdekeit képviseli. Nem álltunk mögötte a vétóban és nem állunk mögötte most az alkuban sem. Olyan azonnal alkalmazható jogállamisági mechanizmust akarunk, ami biztosítja, hogy az uniós pénzek oda kerülnek, ahová valók: a magyar emberekhez. Nemcsak a mi érdekünk ez: minden uniós adófizetőnek tartoznak azzal, hogy nem egy korrupt illiberális rendszert finanszíroznak a pénzükből.”

vadhajtasok alapján

Hirmagazin.eu


Exit mobile version