Bodrogi Gyula kerekesszékbe került: „Kicsit idegesít”

Bodrogi Gyula új bemutatóra készül, a darabban pedig végig kerekesszékben játszik. A rajongók aggódni kezdtek, úgy gondolják, a 88 éves színész az egészségi állapota miatt kényszerült tolókocsiba.

További találgatásokra adott okot, hogy az eredetileg december 16-ra tervezett premiert elhalasztották. Bodrogi a Blikknek tisztázta, mi áll a háttérben.

A tervek szerint februárban mutatják be a Nagymestert a Karinthy Színházban, amelynek főszereplője Bodrogi Gyula. A darabot Olt Tamás kifejezetten a Kossuth-díjas művészre írta, aki a történet szerint egy mozgáskorlátozott, idős színész, aki bármennyire is szeretne, egy korábbi sérülése miatt már nem tud játszani.

(A legfrissebb hírek itt)

– Nagy lendülettel vágtam bele a munkába, mert rendkívül izgalmas a darab. Már hetek óta lázasan próbálunk – újságolta lapunknak Bodrogi, aki az előadás alatt végig egy kerekesszékben ül.

– Sok rajongó megijedt, amikor meglátta a próbán készült felvételeket, azt hitték, a tavalyi betegségem miatt kényszerültem bele. Nos, megnyugtatok mindenkit, hogy jól vagyok, és tudok a saját lábamon járni. Sőt, még táncolni is – tette hozzá nevetve. – A szerep miatt kell székben játszanom. Nem tagadom, nem tölt el jó érzéssel beleülni, kicsit idegesít. Ugyanakkor színészként hatalmas kihívás, hiszen ilyet korábban nem csináltam.

Bodrogi Gyula tolószékben játszik legújabb darabjában /Fotó: Görgényi Gábor: KarinthyBodrogi Gyula nagy kihívásként tekint a szerepre /Fotó: Görgényi Gábor/Karinthy Színház

Mint ismert, a 88 esztendős színészt tavasszal néhány héten belül kétszer is kórházba kellett szállítani, mert rosszul lett, és csak a párján, valamint az orvosok gyors közbeavatkozásán múlt az élete. A Nemzet Színésze akkor nagyon legyengült, lefogyott, több hónapig lábadozott, és még most sem nyerte vissza a régi formáját.

(A legfrissebb hírek itt)

– Olyan jól vagyok, hogy nem lehet kimondani, egyedül az erőm nem tért még teljesen vissza, és lehet, hogy ennyi idősen már nem is fog. A vadászat, hála istennek, még most is megy, de csak sík terepen, felfelé már nem tudok sokat gyalogolni.

Azt is érzem magamon, hogy hamarabb elfáradok, ezért, ha csak tehetem, délutánonként ledőlök pihenni.

A súlyomból leadott kilókból már négyet-ötöt sikerült visszaszednem, tornázni is szoktam, hogy karban tartsam a testem. Hálát adok a sorsnak, hogy ennyi idősen még ilyen állapotban vagyok, remélem, még sokáig így is marad – mondta a színész, aki 2023-ra egészséget és sok munkát kívánt magának.

– A tavalyi évem sem volt rossz, de a betegségeim miatt nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Éppen ezért az idei évtől egészséget várok. A világnak pedig kívánom, hogy 2023 békét és boldogságot hozzon, mert abban az utóbbi időben nemigen volt részünk – tette hozzá.

Forrás

Hirmagazin.eu