Home Hírek Háború Beveti Putyin azt, amitől rettegnek az ukránok

Beveti Putyin azt, amitől rettegnek az ukránok

MiG-31K vadászgép Kh-47M2 Kinzsal levegőből indítható ballisztikus rakétákkal felszerelve. FORRÁS: ORIGO

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szombaton az orosz-ukrán háborúval foglalkozó napi jelentésében az orosz Kinzsal ballisztikus rakéták gyártásával és telepítésével foglalkozik.

A brit jelentés főbb megállapításai szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy a Fekete-tenger keleti medencéje fölött Mig-31 elfogó vadászgépek fognak járőrözni,MELYEKET KH-47M2 KINZSAL LEVEGŐBŐL INDÍTHATÓ BALLISZTIKUS RAKÉTÁKKAL FOGNAK FELSZERELNI.

Az orosz elnök ezt a lépést a Földközi-tenger keleti részén megjelent amerikai hadihajók által jelentett fenyegetéssel igazolta. Moszkva valószínűleg ezeket a hajókat akarja sakkban tartani az elméletileg 2 ezer kilométeres hatótávolságú fegyverrel.

MiG-31K vadászgép Kh-47M2 Kinzsal levegőből indítható ballisztikus rakétákkal felszerelve.FORRÁS: ORIGO

Putyin a Kinzsal rakétákkal valószínűleg azt akarta üzenni a Nyugatnak, hogy Oroszország a jelenleg is zajló orosz-ukrán háborútól, valamint

A NYUGATI SZANKCIÓKTÓL FÜGGETLENÜL TOVÁBBRA IS KÉPES MODERN FEGYVEREK GYÁRTÁSÁRA.

A jelentés szerint a Kinzsal papíron rendkívül hatékonynak számít: hiperszonikus sebességgel képes repülni és elméletileg a légvédelmet is ki tudja kerülni, a gyakorlatban ugyanakkor valószínűleg számos fejlesztést kell még eszközölni a fegyveren annak érdekében, hogy ezeket a mutatókat ne csak papíron tudja hozni.

A brit védelmi minisztérium szerint a Kinzsal Ukrajnában nyújtott teljesítménye megkérdőjelezhető – írja a Portfolio.hu.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version