Home Főhírek Belföldi hírek „Beszólt” Orbán Viktornak a Twitteren az amerikai nagykövet

„Beszólt” Orbán Viktornak a Twitteren az amerikai nagykövet

750331 696415 davidpressman

David Pressman közölte a miniszterelnökkel, mikor van ideje a remek amerikai-magyar viszonynak.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég arról posztolt a Twitteren, hogy újabb levelet kapott a volt amerikai elnöktől, Donald Trumptól. Trump a Fox News azon cikkét küldte el kinyomtatva a magyar kormányfőnek, melyben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter annak a véleményének adott hangott, hogy Donald Trump újabb elnöksége „a legjobb magyar-amerikai viszonyt hozhatja el”.

Az Egyesült Államok volt elnöke a levélre fekete filccel azt írta, hogy

„Victor, olyan igaz!”

Orbán Viktor ehhez az üzenethez azt fűzte kísérőszövegként hogy „mindig jó hallani jóbarátunk, Donald Trump felől. Tegyük újra naggyá az amerikai-magyar viszonyt”.

„Mikor van ideje a remek amerikai-magyar viszonynak? Pont most.”

Ezt a bejegyzést David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is olvasta, és reagált is rá.

opera pillanatfelvétel 2022 05 28 143645 www.bmbah.hu

Pressman úgy fogalmazott: 

„Miközben Magyarország gazdasági kihívásokkal néz szembe, és Putyin háborúja is a küszöbön van, mikor van ideje a remek amerikai-magyar viszonynak? Pont most.”

Az amerika nagykövet nem először intézett megjegyzést a magyar kormányfőhöz a Twitteren. Legutóbb mikor Orbán Viktor Donald Trumpot kereste a közösségi oldalon azt írta, hogy inkább kövesse a regnáló amerikai elnököt, Joe Bident.

David Pressman vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

mandiner

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version